minta pendapat

Salam..saya hamil.anak ketiga mintak pendapat ibu2 yg pernah makan d'aura softgel ni..ok x?sb x prnah makan sebelum ni..hrap ibu2 blh kongsi pengalaman makan d'aura dan keberkesanannya..terima kasih..

minta pendapat
28 Các câu trả lời

Doc siap pesan jgn amik apa2 supplements msa pgrnt especially ubt mcm nie or miyk klpa dra or anything. Doc dh ckp miyk klpa mmg xmmbtu lgssung utk pmbukaan rahim.. Cuma consistent mkn ubt yg doc bg shaja.

kakak sy ada bgtau pengalaman dari kwn dia mkn minyak kelapa dara. Jalan utk bersalin normal tertutup, kene czer. apa2 pun terpulang pada badan masing2. setiap org merasai pengalaman bersalin tak sama.

Org kata kalau makan ni nnt senang nk bersalin..tp bg sy xpun..mgkin depends pd body masing2.. and bila sy makan gel tu..bila bersalin kulit baby cantik..takde kulit kering kat kepala..🤗

saya pernah try yg minyak d'aura...mmg bagus..saya start mnum msa kndungan 7 bln..saya GDM jdi kene bersalin awal...msa saya kne tahan saya mnum dn sapu kt perut smbil selawat...mmg senang bsalin...

Pendapat sya la sis, tengah pregnant jangan try macam2.kita x tau effect nya nanti,sebab body tk sma ada yg ok ada yg tk ok.mudah Bersalin normal ke tknya ikut badan masing2,smua ketentuan allah.

Wslm.ok utk atasi sembelit,hb.tp utk sy x ssuai,sbb masa nk jahit selepas bsalin.doc kata kulit sy mcm tofu lembut sush nk jahit mybe sy sy mkn ni la.tpikut bdn jgk kot.yg pntg doa byk2..

Doc biasanya pesan jgn ambk apa2 suppliment luar. Bahaya. Skrg ni biasalah byk org ambl ksmpatan ats kesepitan.. Kita risau jadi apa2 or side effect mkn suppliment mcm2 ni. Lagi2 ms pgnent

Saya pon ambil vco ni..sy mkn utk memudahkan sy membuang air besar..sbb ble mkn iberet..najis agak keras..dan membantu mslh sembelit..ianya jg membantu utk menaikkan HB...

Klu mkn utk memudhkn bersalin... x yah kot.. sbb x kn mudah... same je sakit.. biase la ubt nk lariskn jualan kn.. tp klu dh bersalin untk tmbahan bole la nk mkn ..

Adik Saya baru melahirkan baby pd 16.11.2019 Sblm lahir dia makan Ni, and Alhamdulillah baby elok bersih kulit bila lahir.