b0leh ke ??

Salam.nk tanya sya 17weeks 5day,,xpe tak makan durian,,was2 sya tapi teringin sngt..ada 0rang ckap xpe,,ada 0rang ckap tggu 7bln ke atas???

25 Các câu trả lời

Sya pn teringin makan durian mse 5 bulan n x brani nk mkn..bler tnye my mom pn die xbg..die kata tgu dlu..bb da besar sikit, da kuat dlm 7 bulan keatas boleh mkn...cuma berpada2...nenas pn sama...😊

Boleh makan tapi sikit je. Sebab saya makan sikit pun dah rasa panas. Ada orang makan banyak pun okay. Tapi saya tak berani makan banyak, risaukan baby walaupun durian tu fav saya

durian sebenar bukan lah panas sangat..kenapa mengandung durian tak leh makan..sebenar blh je..kalau tiada masalah diabetes..sebab durian ni cepat naik kan gula dlm badan..

kalau sy mungkin masa awl2 pregnant tu xmakan durian sb bukan musim kot, tp skrg dh musim durian, husb pulak mmg suka durian, so mmg time ni la dapat makan, hehehe

Boleh.. Sya pun mkn.. Tekak terasa teringin nk mkn, sya mkn je.. Tp waktu mlm de panas sikit la.. Lu de org perut x than mengelodak sikit..

Sy 13 mggu makan 3 ulas jee..teringin sgt.. Selama ni mmg x pernah mkn langsung.. Dh dpt rasa smpai skg xde rasa nk dah.. Hehhe

Sy masa mengandung mkn je sis , tp jangan bnyak la sbb klau sy mkn wktu mlm susah nak tdur. Mkn skdar utk lpskan trliur je

Boleh tapi bergantung pada badan masing-masing tahan tak kalau makan durian tu...makan jangan terlalu banyak sangat la ye

Sy br 13w. Tp sbb tliur sgt. Sy mkn 2 ulas je. Alhamdulillah xde apa2. Nurse ad bgthu. Depends pd bdan msing2

Sy mkn masa 22w.just ilang kn rasa tringin 2 3 ulas je..bru2 ni dh 28w pun mkn 5 6 ulas..in sha Allah xde pe2