Ada pendapat?

Hai, mummy semua... Nk tanya pndapat. Sekrang prgnant 23w... Hritu msa scan 21w, dkter ckap berat beby dlam kndungan 428g.. Normal ke x berat tu? Ke kecil sgat? Sya tnya kk, dy ckap nrmal... Tpi bila ada org brtanya, sya ckap brat tu, diorang ckap x nrmal.. Kcil sgat ?

9 Các câu trả lời

Ni mcm kes sy lah masa 36 minggu anak sy 1.9kg doktor india tu boleh ckp anak saya kemungkinan down syndrome atau boleh mati.Tapi alhamdulillah dgn kuasa Allah anak saya lahir sihat berat 2.7kg.

Kes sy scan 28 mggu dkt poliklinik,doc kata bby kecik, kena refer pakar dkt hosp besar, and bila pakar check 32 mggu dia kata brt ok je. And baby kluar 2.6kg, alhamdulillah brt normal.

Normal lahh sis. Boleh tgok dkt apps nii pon ade tulis ..klo beza usia 3-4hari still normal...klo beza lebih 2minggu xnormal

jgn dgr ckp org sis . dgr ckp doktor / nurse okay ? 😊 jgn bnyk fkir juga disebabkan kata2 org tu . ksian bby

Baik ikut cakap KK depa lebih berpengalaman kan.. Semoga dipermudahkan urusan momy dan baby.

Boleh tgok dkt apps ni sis.. Average berapa kg berat anak utk setiap week.

Kalau doc x ckp pape tu ok lh. Or next appoinment, tnye doc normal ke x

Normal je la tu.xyh dhr ckp org.

Kes sy jgk cmni