Tarik mengkarung

U olls.. nak tanya. Kandungan 4 bulan. Normal ke ttiba tgh2 pg betis kiri tarik mengkarung.. skrg still sakit. Jalan pn still terasa. Sian abah to be.. dalam mamai2 bgun capai betis kita n usap2 bg hilang tarik mgkarung tu. ?

18 Các câu trả lời

Sy rs sis kurang kalsium..sis leh mkn vitamin kalsium..1 lg petua kwn sy bgtau kalo isteri kne simpul mengkuang (cramp ms peknen) ms tido,mintk suami sapu air liur dia kt kaki isteri yg kene simpul mengkuang tu..insyallah hilang cramp kaki tu..sy lum pernah try lg..rs geli pn ade..tp kwn sy slalu praktikkn..dia kate mujarab..

6bulan sy kena. Kbtulan nak lapor diri masuk keje. Dia punya sakit xleh bawak bincang. Seminggu sakit xilang. Kena lak g keje drive sndiri kete manual. Kena kaki belah kiri. Seksa nk tekan clutch. 😂 Selepas dr tu mmg tiap mgu kena. Dlm 3-4pagi dok tepuk2 laki kt sblh. 😅

Normal sis..klu krem gitu..kne rajin buat senaman kaki ...cer try tgk dkt utube senaman ibu preggy..or g kelas tuk ibu2 peknen ajak husben pi join kelas skali. ..byk ilmu leh dpt dkt sne.... Trmsuk akn d ajar teknik brsenam elak krem mcmne..uruskn bby n etc.. 😉✌

5y trước

Most wlcme..😉hehe..sy ritu pn pestime preggy..puas gak cri maklumat dkt google..dkt blog sesm dgn husben. Study sesm..+ bli buku ttg preggy dgn g kelas atenatal tmbah ilmu.. hehehee.alhmdulillah...la ni ank dh umo 4 bln...njoy da preggy mommies😘..hehe..juz chill..nti dh brsalin nti rs rindu moment2 ms preggy..hehe😂😂

Sllu kne Tak boleh ubah posisi kaki dalam keadan cpt mmg mudah kene ..nk selamat sblm tido sapu myk angin urut sikit2 pstu pkai stoking..skrg jarang2 dh kne

Baru lepas kena dua minggu lepas. Sakit ooo. Nak berjalan pun kena kuatkan kaki. Setiap malam bubuh minyak & suami urutkan 🤗

Kurang kalsium tu tanda baby serap kalsium dari ibu. Sis boleh try pil kalsium shaklee http://www.wasap.my/+60173687028

Pernah merasa.. Mmg sakit.. Sblum tidur sapu minyak kat kaki.. Masa tidur tinggikan sikit kaki.. Amek Kalsium scukupnye

Saya pon kerap kena, sampai fobia tido nak luruskan kaki , bangun pagi lenguh2 kaki sbb jaga tkot kena tarik mengkarung 😭

5y trước

Awak lalu minum susu ok la..sy x suka susu.. just blh telan dutch lady strawberry

sye perut 8months ni selalu pagi2 time nk mengeliat terus dia tngkp yaallah hanya tuhan saja yg tahu sakit dia tu mcm na..

5y trước

kadang2 suami jadi mangsa...

Penah kena skli. Mujur time tu hari mgu. Husband balik. Dia urut2. Sakit oiii bangun tdr kena ni. Boleh ngis 😂