Tarik mengkarung

U olls.. nak tanya. Kandungan 4 bulan. Normal ke ttiba tgh2 pg betis kiri tarik mengkarung.. skrg still sakit. Jalan pn still terasa. Sian abah to be.. dalam mamai2 bgun capai betis kita n usap2 bg hilang tarik mgkarung tu. ?

18 Các câu trả lời

Kurang calcium.. Sis mkn obi-cal ade dkt frmasi. Sy mkn tu br kurang krem kaki klu tak hari² kena..

5y trước

4bulan dh blh mkn dh k3

Sory nak tanya.. Tarik mgkarung tu cmne..🤔 Slalu dgar simpul biawak jek.. Huhuu..

5y trước

Tarik mgkarung sllunya belah utara yg sebut mcm tu😁

Apa tarik mengkarung? Haha. X phm. Tp bunyi sis ni mcm cramp kaki kan..

5y trước

Nmpknya kaki sis nak kene gantung ni. Haha..

Pernah sampai menggelupur sakit dia.nak jalan tu rasa sakit sangat

5y trước

Kan kan Kan...sampai laki ingat dah nak bersalin.🤣🤣🤣🤣

Normal sis.. Kena ambil supplement kalsium utk kurangkan cramp

5y trước

Btl..kurang kalsium

Tinggikan kaki masa tidur. And selimut betul betul.

5y trước

Tak apa. Everytime terjaga betulkan balik posisi. Sama macam tidur mengiring. Kadang kita tak sedar tertidur terlentang. Sedar je tukar lah position untuk kesihatan kita and anak jugak.

Kurang zat..

Banyakkan minum susu sis. Saya banyakkan minum susu dah 8bulan baru first time kena 😅 setakat ni baru 3kali kena sepanjang pregnant. Yg saya baca kalau selalu kena tu tak cukup kalsium. Tak thu lah betul ke tak.