Cara check jahitan bersalin

Nurse KK ada ckp suruh check luka jahitan selalu. Kalaua da kemerahan ke jahitan terbuka ke….sy selama ni tak check sampai masuk hari ke 7 pantang tiba2 luka saya tu rasa sakit. Saya nak check tp sy mcm tak faham dkt mana jahitan tu.

6 Các câu trả lời

saya nak sembuh ikut dua bulan sbb anak pertama xde pengalaman , nurse akan dtg rumah lepas pantang utk check jahitan dan jika gi kk blh juga tunjuk pada nurse, atau gi hosp terus jika tak sembuh luka, doc bagi tips rendam dgn air garam utk jahitan jatuh sendiri..cara jln duduk biar rapat dan pelahan, tapi perlu gerak..ini utk tips bersalin normal. Mmg pakai cermin lah check sendiri atau suruh suami tolong, atau in law, xde pun hosp govt beri ubat special mgkn hosp swasta beri

dari bersalin anak pertama hingga anak ketiga, saya tak pernah tengok luka jahitan, suami tak bagi😅. setiap hari sebelum pergi kerja dan balik kerja suami yang cuci luka jahitan.

Jahitan czer ke jahitan di kemaluan tu? Cek kena tengok cermin dgn cara pegang cermin tu.

2y trước

hehe.. jahitan kulit belah dalam. 7 lapisan kulit tu... 😁

sy minta suami cek dan sapukan ubat..penah jgk jahitan trbuka sikit..tp tkda ap2.

2y trước

Follow

Masa pantang anak pertama dulu saya minta suami cekkan.

Saya minta suami check