Jahitan bersalin terbuka

Sesiapa pernah alami jahitan brsalin trbuka? Saya dh 16hari, nurse kk check tbuka.. pergi kk dktor cakap tbuka dalam 2cm..kalau xnak jait semula kena jaga dgn baik2.. skrg saya rasa down, dgn sakit pantang, sakit luka jahitan trbuka pula.. baru nak serasi dgn anak kcil (anak pertama).. ada tips or kata2 semangat tak, sy jd takot dan risau skrg ni.. ermm#bantusharing

5 Các câu trả lời

pgalam yg sma first baby, mg mental koyak. tpy cuba dptkn info mana2 klinik swasta yg terima jahitan epi. pglaman sy nurse KK bantu n suggest klinik. hr ke 10 sy dptkan rawatan n jahit balik. so far x rsa sakit mcm jahit lps bersalin. tpy rsa takot tu ad. klinik swasta buka balik jahitan , bius n jahit semula. lps hbis bius bru ad rsa sakit mcm lps bersalin. tpy luka cepat baik n cntik. thun 2020 msa tu kos dlm rm150. better jahit balik. luka terbuka lg perit n kna teliti mnjaga.

1y trước

terima kasih ats suggestion, ok saya survey klinik yg boleh bt jahitan utk epi.. 😊

saya pernah masa ank 1st jahitan loose..sblum discharge 3 kli dr check nk jahit semula ke tak..tak snggup nk hadap jhit kli kedua..last2 tak jahit..tp Alhamdulillah dlm 2 mggu jer sembuh sendiri yg pntg sapu ubat mkn ubt..

1y trước

saya sapu ubt luka yg warna kuning tuh..ubt makan pulak ubat panchor..ubt lps bersalin.. dkt kelantan nih mmg popular ubt panchor..tp ssh dh nk beli kena tuan bdn sdri beli

Saya pernah. Hari ke-9 jahitan terbuka. Nurse kk mintak sy ke klinik swasta utk buat jahitan semula. Slps jahit semula, Klinik swasta bagi ubat makan, dan ubat pada jahitan tu. Alhamdulillah sembuh dlm beberapa hari.

1y trước

puan ddk area mana ya? n pegi klinik mana.. saya esk kena pegi KK nak check skali lg, kalau mmg xbaik jgak mmg nak jahit smula kt swasta.. nak cpat baik .. erm

Sis x keseorangan.. saya pun sebenarnya duk risau kan luka jahitan ni.. masih intact lagi ke x.. lusa baru nk pi check kt KK.. harapnya baik baik saja.. 🥹

1y trước

inshaaAllah harap baik2, saya pn lusa dr nak check lg skali luka jahitan.. tp itu la seriau jugak ni 😅 mental kejap ok kejap down.. harap kita pnya luka jahitan xda apa2 n cepat sembuh.. nak sihat cepat huhu

bersalin normal ke czer sis?

1y trước

saya bersalin normal..