Luka jahitan bernanah

Hi mommies, saya sekarang hari ke 34 berpantang. Masa chekcup sebulan dkt kk nurse check dkt luka saya ada nanah, mcm keras bahagian dalam. Saya tak tahu bernanah sebab tak rasa sakit dah, boleh jalan macam biasa. Jahitan semua dah cantum elok, cuma nanah pulak ada dkt bekas jahitan tu. Ada tak siapa pengalaman sama macam saya? Dr dah bagi antibiotik untuk seminggu, harap kecut and baik macam biasa. Down sangat rasa 😪#bantusharing #SeriusTanya #ingintahu

1 Trả lời

Benang jahitan dah tanggal ke sis? Luka dh cantum elok? Rasanya ok je tu lepas sapu antibiotik. Saya dulu masa hari ke 28 ada bengkak atas bekas jahitan. Bengkak tu pecah dan jadi nanah. Jahitan pun terbuka sikit. Kena cuci & on antibiotik seminggu. Alhamdulilah lepas tu nanah dah takde. Dan tk payah jahit balik. Insyaallah sis fikir positif je. Jangan fikir sangat. Sebab benda tu boleh effect kita. Makan byk protein dan ambik buah oren sunkist tu lebih sikit.