ingin tahu

Normal ke baby bru nk masuk 2 bln asik pandang ats je..tp dia xmnangis..tp dia sering pndg ats..sy risau jgk ni

11 Các câu trả lời

maybe dia suka lampu. sebab baby usia tu penglihatan kabur lg. baby sy pun begitu. tp risau juga sbb orng tua kata sesuatu kat atas. sesetengah baby tengok mesti nanges tp ada je yg tak nanges.

tak sure, ank syg pon suka pndng atas, tapi lpas sbuln lbih tu tkde da . kne selalu urut dahi dia dgn kning, mata kiri urut kning ke kiri, mata knan urut ke kanan, smbil selawat..

4y trước

dengan dahi, dahi urut kan ke bawah ttup mata dia

Klau mak sya x bgi baby pndang atas,die sruh ltak kain atas dahi,atas kening biar die jgn pndang atas,tpi bnyk perhtikan dielh jgn smpai kain ttp muka

Ank sy 3bln pun cmtu kdg2. Byk kali jugak la sy urut dari ubun2 ke bwh smbil selawat n baca auzubillah tu. Klau mcm tkde pape dia tgk dr atas la

.. bgi saya tu normal je.. sbb baby saya cmtu jgk dlu. . Skrg dah 5 bulan bukan sje dia pndg atas. . Dia tgk semua bnda bgerak. . 😅

Baby sy pon mcmtu asyik pndang ats snyum2.. Kdg2 piker die snyum ngn malaikat ke.. Kalau malaikat tkpe lagi 😅😂

Baby 2 bulan pandangan dia xclear lagi, masih kabur2. Cuma try letak kt bilik lain, dia masih pndg tmpt yg sama ke?

4y trước

Saya suggest bacakan ayat2 suci sebagai langkah jaga2 je. Ade orang cakap maybe malaikat, kalau malaikat takpe lagi. Tapi takut dia nampak benda lain

Kadang ada benda yg tarik baby tengok. Cth jam langsir lampu... Try bg pindah baby...

Bismillah selawat 3kali pastu sapu muka baby dari dahi ke bawah.

memang kebanyakknnya bby memng mcm tu..