Baby belom senyum

Anak saya 2 bulan 4 hari. Normal ke mata dia asik nak pndg ats je..bila kita agah dia still xpandai nak senyum atau kdg² dia xbrp nak tgok kite/layan kite bila sembang. Ni Anak 1st.. sy ada baca2 kata Nye 2 bulan dh boleh senyum bila agah. Tapi Anak saya dia xsenyum Pon.

5 Các câu trả lời

anak kita sebaya sis. sama la ,ank suka pandang atas n melilau. sy ada baca, katanya baby tgh nk biasakn penglihatan dia, tu yg kejap pandang atas kejap pandang ke lain. kalau sy cak² pn, anak msh blm pandai bg respon. tp skrg suara dh kuat nk ajak borak, mamanya layankn jela wpn x faham bahasa baby, hihii. sis xperlu risau lain baby, lain perkembangan dia.

Ikut bby jgak sis, sya pon ritu risau mcm tu. Lama2 dia ok, tu pon sya bnyk ckp dngn dia. Satu lgi, beli mainan yg ad bnyi, ad loceng2 tu. So tngk dia pndang, bgi dia tngk slalu. So penglihtan dia akn tajam, sya beli flash card. Eye contact dia makin bgus. Skrng pantang tngk kita lalu, dah nk tegur kita huhu.

8mo trước

ouh yeke.. hehe tq komen sis . nanti sy beli flashcards tuu. harap2 la dia boleh fokus. xsbr nak tgok dia senyum layan kite sembang. sbb sy sembang je selalu ngan dia,cuma dia kadang tgok kadang tgok ats n xfokus. prnh je dia senyum tapi sekjp sgt laaa.and brp Kali jee dia senyum

mgkin atas perkembangan bb jgk..sis panggil or bercakap dgn bb pandang x wlau kejap.ank sy start sbln dah pandai tenung,senyum, bnyi kn suara n perhati bile kite bercakap dgn dia kejap.nnt klau cekup kk sis tye nurse.sbb kdg normal perkembangan bb x sama sebenarnya

8mo trước

tula mybe prkembangan baby xsama. dia pndg je kdg2 bila smbang tuu pastu dia pndg tmpat lain. bila sy letak dia atas katil n nk keluar dia mmg akan pndg smpai sy keluar bilik. cuma bila kite duk sembang2 tu kdg dia xlayan sgt.. sy perasan dia prnh je senyum bila sy agah dia time dia br bngun.. mungkin dia lambat sikit la kut bab tuuu.

normal sis mata bby pn xterang lg,ble gna flashh card hitam putih lps tu rjin bwa ckp tngo mata dya,kt bby sy jdi mata dy lbih fokus bla ajk ckp

8mo trước

tulaa sy selalu bersembang je ngan baby cuma dia mcm xbrapa fokus. kadang dia tgok,kdg dia pndg tmpat lain. tapi kalu buat bunyi² mainan tu dia pandang jeee. cuma senyum tu takk

ikut perkembangan baby rasanya. anak sy nak masuk 2 bulan, da pandai senyum. cuba sis hari2 bawa bercakap dengan baby.

8mo trước

ouh yeke. tq sis .tp sy mmg selalu je bercakap ngan dia.