Anak tido dlm buaian wktu mlm

Anak dh mau msuk 3 bln. Sblm ni ok je tidur mlm ats tilam dgn sy. Lpas nyusu mmg tido. Tpi 2 mlm ni dia tak nak tido ats tilam. Lpas nyusu dia msih tak tido & merengek. Letak dlm buaian bru mau tido. Sb siang hri dia tido dlm buaian jdi mlm mmg sy mau dia tido ats tilam. Tiba² brubah pula huhu Takpe ke tido dlm buaian wktu mlm? 🥲

2 Các câu trả lời

Seeloknya dia dh lena angkat bwk dkt tilam. Risiko jgk biarkan baby dlm buai mlm2 kita taktahu kot dia muntah / sbb benda lain. Sepanjang ank dlm buai waktu mlm tu bukak surah al baqarah. Lg 1 mybe tu peel dia nk beralih bulan

Same sis dengan anak saya nak masuk 3 bulan jugak..biase lepas menyusu boleh tido lena,ni nak mengempeng puting sahaja..menyusu pun hisap lepas hisap lepas tapi berak masih padu..Saya rasa baby dalam fasa beralih bulan

7d trước

yaaa sama la sis. balik lgi puting mlecet ni sb dia start mengempeng & cluster feeding lgi. huhu ya mungkin jga fasa beralih bln. hrp berakhir la lpas 1 mnggu ni. jgn bermnggu² 🥲