sekadar bertanya

ank sy bru 4 bulan..tapi kepala dia asik pandang belah kiri je..mil sy ckp lame2 nti budak ni teleng..betul2 blh teleng ke??tp ank sy ad je pandang kanan..tp bnyk ny dia suke pndang kiri

3 Các câu trả lời

Cuba google torticollis. Anak sy masa 2 bulan mcm ni juga, asyik pandang kanan je. Bila bunyikan mainan belah kiri dia xnak toleh. Sy bawa jumpa paed swasta dan mmg anak sy ada torticollis. Jurupulih perubatan cara kerja (physio) ajar buat urutan dkt leher dan kepala. Sy urut anak hari2 ikut apa dia ajar. Ni dah 3bulan dia dah boleh toleh kiri kanan, belum baik sepenuhnya tp okay lah ada improve.

7mo trước

ank sy klau sy pngil belah kiri dia toleh..tp kjp je lps 2 kanan blik

mcm anak saya , saya bawa gi urut , takut urat tegang

7mo trước

boleh boleh , tapi cari tukang urut yg pandai urut baby tau , dia ada cara dia , tk kuat pun . selalu tukang urut kampung ada yg reti atau bole tnye mne mne cl

Pegang mainan halakan ke arah kanan dia