First mom..

Nk share. Sy sgt overhinking klau bab jaga baby.. kekok sgt klau pegang.. sy takut baby sakit atau apa. Baby pun lembik je lagi. Siapa mcm sy? Mcm mane nk atasinya ya? Takut sgt bila pegang kaki die mcm jatuh lembik je hmm

19 Các câu trả lời

Masa belum ada anak saya tak berani pegang baby. Tapi bila dapat anak sendiri, dapat maternal instinct untuk berani pegang baby tu. 😁 Selain tu kena google/perhatikan cara pegang baby.

klu baby sakit, dia akan mnangis.. memg xde cara lain slain dr kerap pegg baby.. awak kne praktis posisi yg awak n baby selesa.. lme2 nant ok..

Kalau tak biasa, mmg akan rasa mcm tu. Takpe slow2. Byk tgk video cara handle baby. Lama2 akan biasa. Babies are stronger than u think.

Saya pun takut pegang baby sebab halus. Tapi sampai bola nak takut. Anak sendiri kan. So, cabaran diri untuk buat terbaik. U can do it

Saya first time jdi mak pun rsa takut, bulan pertama je mak yg byk uruskan, selebihnya sy pegang utk susukan bdn ja, lama2 sy dh biasa

normal sis 1st time mom kan.. sy dlu pun gitu gak. pastu dpt anak no2 ttibe je dah pro 😂

keep practise. mak ayah kena buat sama2. especially time nk mandikan bby. lama2 awk akn ok.

hehe takpa yg penting suami kena berani

normal rasa mcmtu..