minta pendapat

Nak mnta pndapat klw korang dlm situasi sya mcm mna? Suami suka pukul msa preggy anak kedua ne dah buat repot polis apa smua tapi ayah sya suruh tarik balik repot tu sruh bagi dua pilihan kat husband sya sma ada nak cerai or masuk lokap. So husband sya pilih cerai .skrg sya dok rmh ayah. Hsbnd n family dy xdpt nak jenguk anak dy yg prtama ne kat rmah sbb ada surat dri kbajikan . Skrg fikiran sya xtau nak buat apa. Saya rasa sedih memanjang mcm xsanggup nak urus cerai lpas bsalin nnti. Sya mc sygkan husband sya. Skrg kami xcontect dah dkt sebulan sya tukar no fon baru. Ayah sya suruh saya urus cerai nnti. Ya allah. Fikiran sya mcm mna nak hadap smua nya sorang" tanpa suami. Mak ayah sya bkn org yg senang.. Jujur skrg sya slalu sedih n fikirkan husband sya sya mc sygkan dy. Dan sya rsa dy dah jerak sbb sya btul" kenal dy mcm mna.. Mcm mna ne.. Sya xsnggup nak cerai bkan mudah nak hadap apa yg akan dtg nnti tnpa seorang suami.

23 Các câu trả lời

Kalau dah kaki pukul,selamanya akan jadi kaki pukul..sy dulu lepas 2 bulan kawen kena pukul,time mengandung xyah ckp la,mmg jd punching bag je la..tp bodoh bertahan smpai 5 tahun..last2 kena halau kua rumah..haha..sis fikir la utk masa depan..baran ni bkn senang nak hilang,mgkin xkan hilang..

5y trước

Sy stju kalau tt ni xperlu get back dgn suami die sbb jenis kaki pukul, cume yeee sy rs one day suami die akan berubah.. sbb ayah n arwah mak pon dvorce and ayh pon jenis panas baran , mmg btul bdk bdk boleh igt ape yg jadi dpn mata n bnde tu boleh jadi traumatic dan bnde tu jd kat sy, sjk kcik sy still igt ayh pkul arwah mak n even kitrg anak pon sllu jg kena rotan libas gne btg paip kena titipkan air lilin kt peha smue , mmg btul pempuan ni kalau dj syg smpai betahun laa nak bertahan , arwah mak smpai laa dh cerai n meninggal still ckp cinta die hnye satu pda ayah even dh mcmcm ayah buat,advce sy pd owner post tlg pkir diri sndri n anak. Anak , kalau syg xkan jd cmtu..one day Allah tu akam balas smle ape yg suami tu buat smge sis trus kuat tabah utk diri n anak anak ,, sy doa sis trus kuat