pengalaman bersalin pertama kali

hello mommys nak tny.. kan ada yg sblm brsalin kena cucuk tiub utk saluran kencing tu kann.. nak tny adakah masa nak sumbat tiub tu akan berdarah or tak ? sbb sy prsan doc yg kat labour room dia cucuk berdarah.. tp doc yg kat tmpt scan jantung bby dia cucuk mcm x nmpk pla drh. just tba2 curious igt balik hhaha kot dia slh cucuk ke ape smpai bdrh cm tu😅🤣

20 Các câu trả lời

baru ni saya g sunat anak saya, saya terkejut ingat darah rupanya macam cecair alkohol ke apa tu utk sterile kan. tapi taktahu la kalau nak masuk tiub tu dia cuci guna tu ke tak. atau ke tu darah lain? sebab saya lepas cek bukaan kali pertama pun dah berdarah darah 😂 kot tgn dia terkena darah kat bawah tu ke. saya masa masuk tiub alhamdulillah xsakit mungkin xperasan kot sbb tengah contraction 🤣

saya tak perasan pun mungkin sebab sakit sgt tahan contraction kot. dahtu kena inject baru rasa lega sikit. paling seriau darah mengingatnya bila sakit contraction dgn kena jahit biarpun mabuk2 pakai nap tu tetap rasa juga sakit dia nyilu2

11mo trước

hahh tula tp sy prsaan gak msa sakit2 tu hahaha sb nmpk doc tu cucuk bg msuk tibe2 tgn dia bdrh mcm dia slh ccuk smpai bdrh mcm tu tkjut gak beranak pun blm msanya tibe2 drh ahahaha

Awk kena bertenang tarik nafas dan hembus nafas masa proses masukkan dan keluarkan tiub tu. Kalau caranya betul awk takkan rasa sakit pun cuma ngilu2 je sikit. Sepatutnya tak berdarah la. If berdarah mungkin ada yg luka la tu

11mo trước

yee tkde la sakit mna tp tula mmg bdrh mungkin cra doc tu slh kot cucuk.. sb doc yg first ccuk tu ok tkda apa msa nmpk kt tgn tu

aku trauma gila part cucuk tiub kencing tu tau . taktau kenapa aku rasa sakit sangat masa dr tu buat . aku dah bersalin 2 tahun lalu pun smpai skg kalau aku kencing cangkung masih sakit lagi 😭

11mo trước

haa tula psl sy tny tu sb sy kencing pn mcm ada sakit sikit pedih2 ak teingt mungkin doc salah cucuk ke ape 😅🤣

pengalaman sy dimasukkan tiub tu x berdarah pun. Just x selesa je. Lps cabut pun x berdarah. Nurse akan suruh kita tarik nafas dlu sblm cabut.

sy tak rasa pape . sbb masatu dah 10cm pkir nk teran jee. lepsstu sy ckp kat dia cepat sikit hahahahhaahhaha . tak perasan ada drh ke tak .

rasanya tak je, sbb masa dia masukkan rasa la sikit tapi okay je. maybe atas org kot yg buat, ada yg buat ganas, tuh yg sampai berdarah,

atas skill doktor tu kut. nak selamat, minta nurse midwife yang pasangkan. saya nurse midwife pasangkan, elok je tak sakit langsung.

11mo trước

i see..

takkk.. cuma ad rsa btol2 nk trkencing je msa masukk tuu, msa cabut ad pedih sikit, lps xda bnda tu dh okeyyy 🤣

entahla tak perasan ada darah or tak. yg tau rasa ngilu2 saja. kdg cucuk pecah ketuban pun blh jd juga.