sakit lepas melahir

hi mom . sy nak tnya sape sape ad pengalaman mcm sy. anak sy dah 4m13h . sy emergency czer .. and haritu msa dlm labour room dc ad kuarkan air kencing kan . cucuk pakai alat dia . sy hritu kena 2x . kali kedua sakit teramat . smpaikan masa nak masukkan tiub air kencing sy meraung sbb sakit . tp dc kata sy kemut sbb tu sakit . padahal tak . sblm tu kena seluk bnyk kali pom mmg sy xsakit sbb sy buat lembut je . soalannya, hritu lepas cucuk depo 2 mnggu sy period slma 15hari. sepanjang 15 hari tu sakit sgtt tempat keluar period . n mmg sblm ni time kencing pom sakit . lagi lagi masa basuh dgn air paip .. rasa dia perit mcm termasuk sabun . skrg ni sy first time cuba bersama ngn suami , tpi xboleh sbb terlalu sakit . perit sgt .. pastu bila kncing pom sakit . n sy ad tgk , bhgn dalam lubang tu warna merah darah ikan 😢 hmm kenapa ye ? normal k ? tmpt nak buang air kncing tu je yg sakit smpai skrg . maaf soalan sy memalukan . tp sy malu nak tnya dc buat masa skrg . tp nnti sy cuba tnya nurse dlu . skrg sy nk thu ad x org yg berpengalaman mcm sy. trima kasih

1 Trả lời

better pergi jumpa doktor. benda ni tak normal.

10mo trước

Tak normal. Saya 2x czer, 1x ectopic so 3x kena cucuk tiub kencing tu tp takda rasa mcm yg sis ckp ni. Habis pantang saya teruskan hidup dgn normal je sis takda sakit apa. Sis mintak pendapat & mommy lain dah suggest utk jumpa doctor. So better sis jumpa doctor sebab dah 4 bulan dah pun, takut makin teruk or ada jangkitan kuman. Ubat pun tak boleh sebarang makan, sebab sis taktau apa yg berlaku down there.