sunat bayi perempuan

mommy sunat kan tak baby girl mommy. saya rasa tak nak buat tapi mak saya suruh. ada keburukan ke kalau tak buat

31 Các câu trả lời

Wajib bagi yg beragama Islam sunatkan bayi perempuan bagi tujuan kesihatan & kebersihan. Seeloknya sunatkan sebelum bayi sis pandai merangkak. Bukan teruk sangat pun sis, sikit aje.. tak sakit pun baby tu, biasanya baby cuma rasa kurang selesa beberapa jam je. Bagi susu, tidurkan, ajak main... baby aktif macam biasa je lepas tu.

5y trước

Itulah, kesian anak tu kalau tak disunatkan. Tuntutan agama tu ada sebabnya, bukan suka2 ikut adat atau apa.

Dalam islam baby perempuan kena sunatkan . Lagipun sunat tak sakit pun . Baby tk nangis pun . Sikit je doktor buat . So, sunat lah demi kebaikan anak perempuan kita . Sy sunatkan anak perempuan sy ngam2 abih pantang . Baby tak nangis langsung . rilek jer tido time doktor sunatkan .

Seelok2nya sunat kn .. Xlama pun .. N better sunatkn masa kecil n sblm baby pndai xduduk diam .. Senang .. Sy sunatkn baby sy cara kg xmkn masa lama pun . Xsmpi 30 minit .. Bidan mandikn n then sunat .. Siap .. Baby pun xngangs

Sunat sis... Untuk bersih... Biasa org ckp klau x sunat ni susah sikit nk kawal nafsu...lg satu mcm x fair pulak klau anak lelaki sis sunat tapi pmpuan x sunat... Sbb sunat ni tujuan die utk kebersihan

3y trước

Research atau sumber sahih mana kata tak boleh kawal nafsu ya?

Semua anak pmpuan sy sunat.ngam abis pantang trs bwk g sunat.jaga anak pmpuan sunat dgn anak laki beza.lg sng jaga anak pmpuan lps sunat.lgpun lbh elok sunat

Tuk org Islam wajib sis tuk kebersihan.. elok disunatkan awal 3 month.. tx sakit Mana pun mcm gigit semut j Tak sama gan boy sunatye.. tx perlu risau

Tak sampai bape saat pun sis sunat baby pompuan. Pergi klinik ckp nak sunat. Sy hritu sminit pn tk sampai. Tgk2 dah siap. Baby pn diam je tak nangis

Eh, kalau kamu beragama Islam mestilah kena sunat baby perempuan. Apa pula main nak tak nak ni. Kamu dulu pun kena sunat.

Sunat baby perempun mmg disuruh dlm agama. So kena buat. Lagipun sunat baby girl xsusah pun, skjap je dah ok. Xperlu pantang pun

Bagi yg muslim. Digalakkan utk bersunat walaupun wanita. Ditakuti bila tak bersunat nafsu nya akan melampau2 bila besar kelak.

3y trước

Boleh tahu hadis sahih dari mana ya sis?