Baby umur 5 hari warded

Hi mommy semua. Nak minta kata2 semangat & kalau yang ada experience babygirl umur 5 hari kena UTI (jangkitan kuman). Mula2 doktor cakap warded 3 hari, tapi result darah baby ada kuman sikit so Doktor nak on antibiotic selama 5 hari. Tiap masa saya menangis kat rumah. Allah je tahu macam mana rasa berpantang tanpa baby & risaukan baby kat hospital. Minta tolong mommy semua doakan baby saya cepat sembuh 🥲

14 Các câu trả lời

inshaAllah tak Ada apa Tu.. sabar ya ..doa bnyk2 smoga Cepat sembuh. semoga Allah lindung.. ank sy dulu masa dlm Hari pun kne tahan seminggu .. dia sorg je kne asing dri bby2 lain.. masa datang lawat Tu tipu la kalau Kata tak menangis. lgi bila dia menangis dlm incubator Tu . sy xboleh nak pgg ke apa. Sbb sy dri luar. risiko sy bawa kuman walau xnmpk. xsnggup tengok dia nangis. kalau dia nangis suami je yg tengok. pujuk2.. still xboleh sentuh. Kira dri luar je laa bgi ank dengar suara Kita. Alhamdulillah Lepas sminggu boleh balik. tp Shari sbelum discharge Tu Ada bby Baru masuk ditemptkan kt sbelah bby sy. ibu Tu pun Sama juga mcm sy masa awal2 ..nangis .. sy pujuk tenangkan ibu tu.. inshaAllah tak Ada apa Tu sis.. jgn risau sgt ya.. kalau fully bf, tkut Susu drop kalau stress..

Sis jgn overthinking ya, x baik utk diri. InsyaAllah semuanya akan baik2 aja tu. Semuanya akan selamat. Sementara anakasih di NICU, fokus utk kesihatan diri dulu. Sy ada pengalaman anak2 lahir semua masuk NICU sbb x cukup bulan. Dua2 sy buat perkara yg sama, fokus jaga diri dulu. Sbg ibu, dh tentu sy ada memikirkan tntg anak tp sy cuba utk fikir positif je. Kalau rindu mmg selalu ulang alik ke spital jelah demi nk tengok anak. Masa nk transfer susu ibu dlm pek, sis boleh sambil tu bacakan selawat Shifa. Sy buat mcmni

Saya faham perasaan puan, sebab anak saya lepas bersalin dorg trus tolak wad, sbb fetal distress dgn saya ada GBS,dah la full bius msa czer, muka ank fresh tu tak dapat tengok. Lepas tu hari ke3 bru la tngk, n ddk skli di wad dgn saya,dsbbkan sya demam, 5 hari jgk warded di wad, nk jdikan cerita ank saya msk wad balik, sbb kuning tinggi, sedih sngt2 mnangis saya, pdhal kuning je. Lepas tu Alhamdullilah la dapat balik dgn baby, esoknya raya Haji, seronok sangt2. Insyallah sis, kuatkan semnagat, Insllah baby sis cepat2 sembuh🥰

Hye sis Moga sis kuat Saya penah anak kena tahan nicu 2 minggu sejak lepas bersalin. Saya balik rumah sorang2 memang emosi sangat2. Tapi doctor dah pesan kena always think positive. So saya gunakan masa tu untuk rehat betul2 memandangkan saya pon czer. Saya bertungku, sihatkan badan. Hari2 pam susu hantar kat baby di nicu. After 1 week saya mintak kat doctor untuk di sana dengan baby, alhamdulillah dapat kebetulan ada katil kosong dibilik menunggu. Dapat jugak bf baby sendiri. Apa2 ibu kena kuat untuk diri sendiri n baby

Sy pun pernh baby kena tahan ward sebab on antibiotik. Tapi masa tu baby saya dah nak dekat sebulan so dpt dduk ward sy teman walaupun msih brpantang. On antibiotik 7 hari. Kalau diberi pilihan, sy lg pilih untuk x nak teman baby sy time tu. Sentiasa ada dgn dia pun dah buat sy down. Tiap kali masuk ubat dia menangis. Pastu branula block 2 kali. Nak cari tempat baru untuk cucuk lg. dekat kaki, tangan, lengan, semua tempat kena cucuk. semua tu depan mata sy. Amek drh tiap hari. Mmg tiap hari berair je mata.

Be Strong Mummy..Sy blh rasa Awak Sis ..Sy pun kena mcm itu juga..time itu baby Sy 20hari .susah nafas.x minum susu.x tidur then hari ke 3 teruk.sy suda Takut .pukul 3 pg Sy bw baby Pergi emergency..baby Sy masuk NICU Dr ckp ..baby punya paru2 kena Kuman then kena antibiotics utk 5 hari. aiyo hati Sy habis nangis Sy .balik Rumah .x boleh tidur .nangis jer kerja Sy ..Sy Doa saje Sy byk Risau Dan takut . Sebap baby Sy permatang Dan kecil 2.34kg jer .lahir 37 weeks 1 hari ..

sy dulu ank msuk nicu terus lps bersalin..smggu jugak dia kt hosp ..mmg sedih ..tpi dpat rehat smggu..tpi boleh je prgi melawat hari2 ..nk bgi susu bdan dorg bgi je dtg bila2 ..tpi bila baby da kluar tu agak menyesal jugak la biar dia kt hosp ..sbb kluar hosp tgn kiri kanan biru da byk kesan cucuk.. bila kne bwak cek kuning first time dgar dia ngis kuat terus sedih trpkir mcm mne la smggu kt hosp dorg dok cucuk amik darah bagai

Syafakillah syifaan ajilan, syifaan la yughadiru ba'dahu saqaman"semoga Allah menyembuhkanmu secepatnya dengan kesembuhan yg tiada sakit selepasnya" amin ya rabbal alamin 🤲🥺, insyaa Allah smua akn baik2 saja nnt, jga dri awk baik2,semoga awk jga cepat sembuh dn mudah nk urus bby bila bby shat nnt...

Jgn sedih2 sis.. insyaaAllah baby xde pape tu.. smentara baby kt hospital, sis kt rumah cuba dptkn rehat secukupnya, cri ilmu pnyusuan, pam susu ikut masa.. awal2 nie sgt pentg..

xpe ibu..mesti ibu nk y terbaik kan utk bb..tu sume utk kebaikkan bb.insyaAallah doa bnyk2 semoga bb cepat sembuh.ibu jgn stress2..nnt dpt jumpe jgk..