Makanan bayi 6 bulan

Hi mommies. Nk tnye laa kan. Utk permulaan baby saya 6 bulan nih, saya bagi makan bubur kosong. Nk tau brpe kerap dia boleh makan? Sehari sekali ke? @ 2 kali sehari? Baby saya ada masalah mild ekzema jadi kena pilih makanan yg betul2 sesuai utk dia.

Makanan bayi 6 bulan
10 Các câu trả lời

2-3x sehari. start dgn bubur kosong dulu utk first 4days. pastu baru introduce new food. pun apply 4days rule sbb dr situ kita leh tau if mknan ape yg baby xsesuai, lagi2 if eczema. If nak lebih info, boleh follow fb group Happy Baby Food Malaysia. Situ banyak info dan resepi makanan baby yg sesuai ikut umur baby.

nurse klinik tak bagitahu ke ? kalau checkup kat kk ada buku. boleh baca je dalam buku tu semua ada, dari 0 sampai 5 tahun tak silap. dari penyusuan, pemakanan, perkembangan semua ada ye. then boleh jugak masuk group2 pemakanan utk baby , kat ig ramai influencer yg buat resepi utk makanan baby, boleh tanya2.

3x mkn srpn_lunch_dinner tp xbyk lah kn br lg..lps 7m+ keats 6x mkn srpn_snack_lunch_snack_dinner_snack cz tmbh besar tmbh byk aktivity baby..kerapkn bby mkn sdkt pon xpe

Kebiasaanyya 2x sehari, lunch & dinner. Cuma kuantiti tu tak banyak, dalam 2 sudu makan kita pun dh ckup sbb mereka masih lg bergantung pd susu.

2@3 kali sehari 😊 sis kalau nak try set baby food IZZLY boleh wasap sy www.wasap.my/60129876070/izzly

2 kali pun cukup puan. Tapi kalau dia macam lapar boleh bagi snack mcm buah buahan

comel nya diaaa tu😍 handsome boy, semoga bby sya pun comel 😁

2 atau 3 kali sehari

3kali sis...

😊