Baby 6 bulan taknak makanl

Hi mommies mcm mn cara nak bagi baby 6 bulan makan ? try bagi dia bubur kosong tknk dia nk susu jgk.

6 Các câu trả lời

mula2 mmg taknak sis. 6 bulan ni kita nak perkenalkan makanan ye. bukan nak bg dia makan banyak2. so kalau dia makan sikit 2 3 suap pon xpe. selebihnya buat main je pon xpe. semua tu dia belajar. lama2 dia nak.

12mo trước

Thank u sis 😊🥰

da try campur2 syur? awal2 nie x bley expect anak mkn hbes smangkuk.. dpt 2-3 sudu pun ok.. sbb kte bru fasa ajar anak knal mknn.. mkn x mkn ke xpe.. keep bg hri2.. buat jdual mkn utk bby..

12mo trước

Ingt nk try bagi kosong je bru campur. Insyaallah esok nk try campur sayur n ayam sikit

Sis bubur kosong tu campur skit susu tak? Saya campur susu skit so rasa bubur tu adala rasa susu so dia mkn je. Mula2 mmg xbyk dia mkn

12mo trước

Boleh utk yg 1st week ni byk yg saran utk campur susu bg rasa tu familiar dgn baby xdela terkejut dia. Dh 4-5 hari baru campur sayur dan lain2. Dr amalina ade bg buku free pasal mkn baby ni. Cuba cr kt IG

offer sikit2..klu dia mkn sesuap dua tu normal sbb tgh fasa kenal mknan pejal. ibu kena main peranan mkn sama2 bby. ..buat gesture..

12mo trước

Baik sis tq sudi advice☺️

sama la ank sy sis 6 bulan jgk..mkn 2 sudu je lebih xnk dh..mcm2 dh buat menu die.susu bdn kuat

12mo trước

td try bagi mkn jgk cuma byk dia kluarkn balik 😅

try susukan dia guna sudu tu sis ..

12mo trước

Ok sis saya cuba. tq😊