Susu badan

Hi mommies , boleh share tips macam mana nak kekalkan positive mindset ? Saya first time mommy . Anak saya jaundice and bacaan tinggi . Susu badan tak berapa nak ada . Saya rasa sedikit down bila orang pertikai susu badan tak banyak . Saya baru hari 5 melahirkan baby #bantusharing #adviceappreciated #firstmom #bantujawab #FirstTimeMamaHere

4 Các câu trả lời

abaikan apa org nk cakap klau kita dok fikir apa org ckp kita jadi stress sbb tu susu badan pon jadi susah nk keluar . Banyakkan minum air kosong , makan kurma & mkn makanan berkhasiat . Kalau ank kuning tinggi better bagi susu formula juga gilir2 dgn susu badan baru kuning cepat turun klau tak penat gila duk ulang alik pi kk . Saya dh alami mcm awk jadi dekat 2minggu duk pi klinik pagi2 cek kuning naik stress di buatnya last sy ikut yg misi ckp bagi susu formula je dulu hingga kuning ank turun lepas tu bleh sambung balik susu badan klau susu badan tu cukup untuk baby . Lagipun bila kita bagitau susu badan kita sikit doktor dgn misi xmarah pon diorg lagi suruh campur klau kuning ank tinggi jgn dgr ckp2 org yg bukan pakar dorg tahu buat kita stress je dorg xalami apa yg kita alami

1mo trước

Saya awal tu taknak bagi susu fm tapi since susu badan pun tak berapa meriah , saya beli juga susu fm . Insyallah . Harap hati saya lebih kuat lepas ni untuk anak . Taknak tengok dia kena ambil darah saja . Kesian . Sebelum ni sebab selalu fikir apa orang cakap , kadang makan pun tak berapa ada selera . Berat badan pun drop teruk . Saya kena belajar and ajar diri untuk tak ambil pusing kata2 negative orang . Insyallah , doakan saya kuat demi anak . Doakan jaundice anak saya turun and susu fm saya bagi tu sesuai dengan perut anak saya 🤲🏻

please ignore kan mulut2x org mcm ni. jgn dilayan, diorg nak cakap apa, biar je. awak fokus diri sendiri n baby, tambah baru ja lahir, dlm pantang lagi, emosi kena jaga sis. tambah baby jaudice ,mesti duk fikir dia. n bole jadi akan kacau susu kalau awak stress tau. skrg awak makan makanan berkhasiat, yg bole byk kan susu, bab susu ni pun kalau anak kuat myusu inshaAllah susu byk ikut demand dia, janji tiap jam bagi dia myusu , jgn bagi dia tidur sgt tau. apa pun please ignore, kalau bole luah kt husband suruh back up awak. emosi n mental awak penting time ni.

1mo trước

Aminn2 yra . Hopefully yang baik2 je . Hope saya kuat untuk anak . Insyallah . Tapi tula bab anak nak tegur kena ada cara . Kena jaga sensitivity orang lain juga . Tak boleh sesuka hati nak cakap tanpa fikir perasaan orang lain . Struggle orang beza2 . Ada check ig nad masrom , banyak juga tips dia share . Thank you sis recommend account untuk reference . Kalau ada masa saya go through satu2 hehe

ank sy pun kuning x settle lg Harini hri ke 13 dh..mula2 naik mendadak kuning dy cuma x dela sampai duduk bwh lampu..susu bdn mmg ad tpi sy stop dlu kjp just pam je n bekukan sbb sy bg formula dlu nk bg kuning dy turun n alhamdulillah bila makin turun ni sy start balik bg susu bdn but sy pam dlm botol dlu bru bg..sbb ank sy kuat sgt menyusu 13 hri ni pun kdg dy mnm dlm 2oz itupun mcm x cukup jd sy kne pam 4oz hbs tp dy akan mnm sikit2 pahtu tido then bgn balik nyusu lg

1mo trước

esok ank sy kne check kuning lg hri ke 15..harap2 turun la sampai 85 n blh discharge jaundis..Klau x nnt kne amik drh lg tgk knp kuning dy lama sgt

Saya cuba minum herbal cina. Yg mcm laici kang tu. Dan berurut. Alhamdulillah lepas 3/4 hari banyak susu

1mo trước

Alhamdulillah rezeki sis . Allah mudahkan .