Assalamualaikum

Mintak maaf nak tnya ada ke org dh lewat period smpai 8 hri tp check upt still negative tkde apa apa , lpstu mtk mf jgk nk tnya ada ke orang yg terus pegi scan je dkt klinik? Sbbnya saya ni kkdg perut mcm sakit jgk kkdg tp tula saya check upt still negative bnyk kli dh try sbb period saya jenis teratur kalini memang lewat sgt . #bantusharing #pejuanggarisandua #pleasehelp #ingintahu

11 Các câu trả lời

sama mcm saya sis.. lewat period dah seminggu tp cek upt haritu negative.. mula2 rasa taknak berharap dah .. lepastu sy tunggu lg seminggu naik samar2 terus pergi klinik swasta scan.. ada kantung dan dah ada yolk sac tp taktau kenapa upt samar2 😅

Pergi klinik je puan. Orang perempuan ni macam2 sakit puan ada. Boleh minta doc periksa. Maklumkan sakit bagaimana dan apa yang puan rasa. Doc akan tahu apa pemeriksaan khusus yang puan perlukan. Semoga semua dipermudahkan.

sy klau period lewat, sy tggu 14 hari baru check. klau xde dtg, means sy x period sbb stress sbb pernah kena ceni. tp tahun ni period lewat, sy biarkan 2 mggu baru check trus double line sepekat2nya alhamdulillah

sy pernah, lewat satu bulan jer terus period. kebetulan sy kerja kt klinik dr scan sy x nampak apa2. dr suspek luar rahim , scan kt bawah xde apa2 juga n dr suru scan balik dalam 2 minggu. trus dtg priod

8 hari tu biasa sis haha, sy dulu 60 hari genap lewat pstu tiba2 period, tp kejap je..lps period tu terus pregnant hehe..dia mcm hormon tu tgh kekacauan hahah

2y trước

boleh tp kene lepas suci tu terus masuk bilik la😂cepat lekat gitu laa mksudnya..

mcam saya, saya biar dulu dalm 2 minggu atau 1 bulan , macam saya “ saya biar dalm 2 minggu lebih mcm tu saya check upt positif haa 🥰

Saya lewat smpai 46hari upt masih negative, hari ke 50 baru naik double, itu pon samar, bila scan dh 4w6d

2y trước

Ye sis

Kalau mmg jenis period teratur, beli clearblue digital boleh check berapa weeks.. harga dlm rm42

pergi klinik cek untuk kepastian. kalau ambil darah check HCG, itu paling tepat.

bila pergi scan doc cakap saya dah 5 minggu nk masuk 6 dah 🥰☺️