Maaf agak sensitif

Maaf saye kurang jelas dan faham bab agama, boleh ke suami bersama dengan isteri melalui dubur walaupun hanya sekali dan suami hanya ingin mencuba ? Suami berkali kali minta nak try melalui belakang tapi saye tak bagi sebab takut kene penyakit.

32 Các câu trả lời

Saya bagi dalil teruslah ye sis. Suami you patut tahu hukum hakam agama. Macam mana la boleh terfikir nak buat thru anal ya. Kami pun tak lalu nak buat thru anal. Rajin2 lah baca or search google ya.. Pada asasnya seorang suami diharuskan untuk menikmati secara seksual setiap bahagian tubuh isterinya melainkan menyetubuhi isterinya pada dubur.[1] Hal ini adalah berdasarkan riwayat daripada Khuzaimah bin Thabit R.A bahawa Rasulullah SAW bersabda: إِنَّ اللهَ لَا يَسْتَحِيي مِنَ الْحَقِّ فَلَا تَأْتُوا النِّسَاءَ فِي أَدْبَارِهِنَّ Maksudnya: “Sesungguhnya Allah tidak malu daripada menyatakan kebenaran, maka janganlah kamu mendatangi isteri pada dubur mereka.”[2] Selain itu, terdapat riwayat daripada Abu Hurairah R.A, bahawa Rasulullah SAW bersabda: مَلْعُونٌ مَنْ أَتَى امْرَأَتَهُ فِي دُبُرِهَا Maksudnya: “Orang yang dilaknat itu ialah seorang yang mendatangi isterinya pada duburnya.”[3] Begitu juga diharuskan untuk bermain-main secara seksual antara suami dan isteri secara intim dan mesra, sebelum memulakan persetubuhan, dengan syarat selagi mana tidak membawa kepada kerosakan.

Awk maybe dh bca komen atas 2 kata hrm. Meh sy bgtau dr segi penykit, boleh kena hiv , sipilis , herpes , gonorea, kanser pangkal rahim, kanser penis , semua berpunca dr dubur. Sbb tu Allah larang lgbt, sbb melalui dubur. Dan Allah larang tu bersebab. Kita aada akal sama ada kita nk fikir panjang atau cetek. Suami hanya lah Suami. Andai kata ajaran tu salah, tetap xboleh ikot walau dia murka dgn kita . Biaq suami, murka dari kita kena murka dgn Allah. Kalau suami ni sy ckp direct, jangan jd bodoh nk jadi suami aku, smp halal haram pun dah xtau setan mana yg hasut otak boleh terfikir mcmtu.. cuba awk check suami awk tu btul ka dy straight? Ke dia ni spesis betina / jantan dia sebat

2t trước

Itu la sy ckp ke dia jenis bixesual. Dua dua dia sebat

Suami pernah request nak main ikut dubur. Saya tak bagi. Tapi pernah masa bersama dgn suami, dua kali dia cuba nak main ikut dubur tanpa persetujuan saya. Dua kali sesuka hati dia masuk jari ke dalam dubur. Sakit tu mmg sakit. Nasib lah kena penampar sbb main buat sesuka hati, mulut cakap nak bersama tapi buat lain. Lepas dari tu saya kurang atau elak bersama dgn suami. Kalau dia buat lagi saya sanggup mohon cerai kat pejabat agama. Nak sedap2 sangat lepaskan je saya, buat kat org lain. Kita ni taknak merana di kemudian hari. Tambahan suami jadi macam ni sbb kantoi pernah tengok porn senyap2. Fikiran pun tak betul, nafsu terikut2 pengaruh porn. Kita Isteri ni kena bertegas bab agama. Dia taknak ikut, kita ni tak berdosa kalau buat aduan ke pejabat agama hal macam ni.

HARAM HUKUMNYA. tak caye boleh search dekat website mufti. Sy yang kena sembelit sampai buasir lepas beranak pun nagis tak sangga tiap kali nak berak. Ni kote pula nak masuk. giler keee suami awak tu?? dia ingat bini dia mainan ke ehhh, baran betul la saya dengan suami sis.. rasa nak lanyak ja, pikir sedap ja dia tau.. semua benda nak sebat, silap2 boleh kena penyakit kelamin baru nak ada akaii..

What the fish…sorry speechles. Korang yg husband minta benda camni,husband korang kaki porn ke apa?like seriously mcm mana boleh terfikir nak buat mcm tu? Like seriously tak faham 😭 disgusting nak mati dapat laki macam ni. Kesiannya korang yg dapat laki mcm ni. Orang bina masjid nak sama2 pergi jannah. Kalau mcam ni, say hi to jahanam je lah 😭😭 sorry kasar sikit sbb i speechless namati

dia gay ke or prnh gay?😂😅 sorry2.. sbb this too awkward . HARAM tu. sembelit pon sakit nohhh,apa lagi nak masukkan batang kat situ,alahaiii.. JANGAN CUBA2. Isteri boleh melawan/menolak suami klw ssuatu tu mmg HARAM dan Dilarang dlm agama.. bnda ni bukan cuma soal agama, tp abt kesihatan dan kebersihan.. elok2 ada Lubang yg memang khas utk batang tu, dh knpa pulak nak cucuk Lubang 💩💩?

kdg benda ni bile dlm kepala dah terpengaruh perkara2 y Haram dia tengok..porn..hubungan y mengarut2 je mule la nk cuba..zaman skarang mcm2 apps pasal sex y mengarut d hujung jari.n bile dah terbiasa benda tu bermain kt mate jd seronok sampai nk cuba apa y d laknat..bukan dosa kecik ye benda ni.awak kena tegas sis..bile suami dah tersasar dgn hukum Allah..isteri boleh x taat pasal tu.

Jgn bagi sis. Tak perlu nak sacrifice utk seronokkan mereka. My husband tak pernah tanya i nak buat sex masa pregnant.. coz he understand tht im pregnant. But he masturebate sendiri la. Sebab no matter wht dia manusia kan.. 😅.. kalau nak just BJ la.. bagi dia blowjob.. tapi suruh dia pakai condom la.. 😂 tak yah nak anal sex 🤢

my husb penah minta camni kat sy berkali² katanya just nak rasa je camna rasanya, terus sy amik hp buka ceramah bagi dia tengok, lps dr tu dia dah x minta and klau dia minta lagi mybe sy akn minta cerai berdosa kot buat benda tu and nabi muhammad taknak ngaku yg kita ni ummatnya Allahu🥲

haram is haram, even once. ada lah tu dia belajar dari memana konon yang tu lagi best. jangan bagi walau sekali sis, sebab takde jaminan dia akan puas & takkan minta lagi. kalau tak nak jatuh dalam that spiral of dosa, don't take the first step.