Tiada Rezeki...

Lewat haid..check UPT positif...pegi hospital doc sahkan 5 weeks...tiber2 period..?... pegi check doktor ckp kandungan xmenjadi...?..

28 Các câu trả lời

Eh sama mcm saya la. Period lewat then check upt positif, dua kali positif then p scan doc kata xnampak lg, repeat scan dlm 2 minggu tp tak sempat nk scan blek dah bleeding ckit2. Trs p hosp. Then ambik darah 2 x kat sbb nk tgk hormon mgandung tu tp result makin drop. Doc kata kandungan tak mjadi. Darah kua seminggu lbh. Skrg tunggu period plak. Takda rezeki. Mgkn sy aktif kot anak sulung tgah lasak bjalan. Angkat2 dia lg.

5y trước

Kiranya yg darah kua tu darah period la ye? Tp knp fresh blood ye? Perut pun sakit masa tu.

saya nak reply juga walaupun post lama 😅 itu selalu kita panggil sebagai chemical pregnancy. kadang2 ad kes taktau pun pregnant tiba2 dah gugur, dan tuan badan igt period biasa. selalu kalau gugur time early pregnancy disebabkan oleh anomaly. saya pun chemical pregnancy dan gugur pada 5weeks July 2020 lepas. doakan saya dan suami ada rezeki anak ya :)

4y trước

ye betul sis...chemical pregnancy.. 3bulan lepas tu sy pregnant semula...tp gugur masa bulan mei 2020...14weeks..xde rezeki lg..moga awk ada rezeki lain lepas ni sis...doa kn sy juga yaa..In Shaa Allah mudahan ya...🌹♥️

Sama macam saya hujung bulan 11 tahun lepas, pg tu kuar darah pahtu sakit perut, bila scan takda kantung pun cuma nampak mcm cecair je. Then ambik darah stay ward 2 hari doc kata hcg makin menurun paras normal. Doc kata kandungan tak menjadi. Sedih jugak. Alhamdulillah sekarang dah 22 week. Saya doakan sis ada rezeki cepat dapat baby. 🌹

Kes awak sama dgn sy bulan lepas...check UPT positif...pegi kk doc kata positif....baru nak bagi tahu suami...berita gembira tak lama lepas tu dalam beberapa hari tibe2 period 😔...moga ada rezeki kita lepas ni

4y trước

Itu la..da la pestime jd... sy ni jenuh laa study google nk paham kn ape yg jd sbenarnya... smpai skang xphm... kdg jd stress...sy anggp je belum ada rezeki..

sabar ye akk, ada hikmah di sebalik semuanya... semoga akk and suami kuat.. dan semoga akk and ibu² yang sedang menanti cahaya mata moga Allah kurniakan secepat mungkin and pada waktu yg tepat.. ameen

insyaaallah ade rezeki sis nnti, sy pon 1st prgnnt, doc ckp kndungan tk mnjadi, sy kguguran, lepas pada tu, tk period, trus lekat, alhamdulillah, sy doa kan smoga sis cpt2 dpt baby

5y trước

Aminn

Owh... Chemical pregnancy... Saya pernah alami... Lepas 2 bulan.. Mengandung semula... Insha Allah.. Yang lebih baik menanti... Berbaik sangka dengan Allah.. Insha Allah...

chemical pregnancy.. pregnant yg x mnjadi.. nnti kalau pregnant lagi, jaga elok2.. pantang brsama dulu.. kadang bkn sbb tu pn.. but just hati2.. 🤗

4y trước

ada sis..breast sakit dn mual2.

kemungkinan kandungan x jd.sa bulan 7 hari tu pun 5w + tiba2 keluar darah mcm period n mlm tu juga kantung jatuh..janin x sihat tu..tu sbb gugur..

Boleh saya tahu lepas tu apa yg kita kena buat lepas upt positive tpi seminggu lepas tu period? Saya tgh mengalaminya sekarang dan tengah buntu