Produk apa sesuai utk ibu hamil

Lately ni naik jerawat n jeragat kt muka,x hilang..saya tahu ini mngkin hormon ibu mengandung..korg guna produk apa utk pnjagaan kulit muka??

20 Các câu trả lời

Sy sebelum pregnant takde masalah muka..sy pakai keihls..bila pregnant je mmg sensetif muka sy..lgsg sy tak pakai ape2..biar je la..malas da nk lawa2..lepas bersalin baru nk jaga balik..skrg ni takde hati lgsg nk cuci muka ke tepek2 ape2..nk naik jerawat ke ape ke sukahati la..😂😂

Saya preg kali ni jerawat selalu naik Dulu saya susah naik jerawat Tp saya jdi malas nk cuci muka atau jaga muka Kalau naik jerawat saya just letak colgate je wktu malam esok tu dia akan kecut .. Biasanya hormon sis , kesan dari pembawakan budak

sy tk pkai pncuci muka . sbb jenis kulit yg sensitif mcm kulit baby 😂😂 so sy slalu cuci muka pakai air bersih dgn tuala muka . klau mask sy tk beli pun dkt kdai , bt sndri kt rmh . Itupun guna buah²an dilenyekkan 😂

mmg hormon tu sis, sy pon ade.. tpi sy x brani tukar skincare.. sy pkai product yg sama tpi sy cuci seminggu 2 kli je.. then pkai serum.. dh tu je... nnty lpas bersalin ok blik muka nya.. skjp je pmbawakan tu

Sya dr sblum kawin pakai pencuci muka Safi gamat dan scrub avon..selalu juga naik jerawat sbab kdg sya tak cuci muka sbab penat balik kerja terus tdur..skrg konsisten cuci muka,tapi naik jerawat juga.

Kadang tu hormon masa ngandung.tak semua serasi dgn kulit kita..pernah jugak tanya org pakai apa tapi sendiri takut plak nak pakai takut lagi teruk..last2 pakai pcuci muka je😆

Pakai cleanser aiken je . Jerawat bagai tu lps baby dh keluar bru settle tepi . Skrg tahap malas tu tkleh nk bwk bincang 🤣

syg pkai chetaphil je. cream ke ap semua xdan pakai. mg x ht nk pkai🤣🤣pmbawakkn agknya. pimple lain kusam nye lain😅

4y trước

Sama saya pn guna cuci muka cetaphil je.. Mls nak jaga muka 😂 tunggu lps bersalin baru nak melawa..

Sejak pregnant ni sy guna sabun beras je sbgai pencuci muka...rasa bersih je then serum bougas cukup dh bg saya

saya sjak prgnt ni tkpnh pakai apa² pencuci muka lgsg.. tahap malas tu nauzubillah minzaliq