Jerawat

Siapa kat sini setiap kali pregnant kulit muka jdi mengerutu, jerawat, kusam, mmg takde seri lgsg. Mcm mne kita nak jaga muka? Ada product skincare yg selamat utk ibu mengandung?

11 Các câu trả lời

meh try produk MARY KAY kulit kusam selalu sebab sel kulit mati xdibuang taw lagi2 bila mengandung horman berubah produk mary semua selamat taw utk ibu mengandung xde bahan chemical https://wa.me/601151249894?text=naktrymarykay -free postage -free consultation -free gift

2y trước

yes sy sblm pregnant guna cream timbang kilo, start 1weeks to 6weeks jerawat naik terok tp sy just guna 1 set botanical effect marykay cleanse,mask,freshen dn hydrate alhamdulillah jerawat da tak naik start 8weeks sampai skg da 10weeks , siapa ala terok dgn bau skincare, marykay memang ok sbb tak de bau dan di perbuat dari pada tumbuh2han semulajadi selamat diguna semasa pregnant 🙂

Yes sis, sy sarankan pakai natural product mcm base susu ke aloe vera ke. Tayah la try mahal2. Sbb ni hormone sis same mcm sy. Sy rajin pakai mask mlm2. Pencuci pun pakai moogoo/innersfree / beta skin ni semua natural. Skrng dah ok dah.

Saya tak guna apa2 product muka kecuali sunblock time preggy ni. Sbb saya rasa apa yg jadi kat kulit skrg ni sbb hormon pregnant. Org ckp akn okay lepas bersalin. Tapi nasib saya baik sbb kusam je tapi 1 biji jerawat pn tak ada.

4y trước

Yes... betul.. physical sunscreen je..

Saya ada jerawat2 kecik,gatal pulak tu. Then saya try Cetaphil Gentle Cleanser,sekarang dah ok dah. Sebab hormon kan,nak avoid cleanser yang kuat sangat effect dia😁

Sy pun sama. Start early pregnancy mmg kluar jerawat non stop. Tengok muka sendiri pun dah rasa down. Now dah getting better. Tinggal parut je nk pudar.

Spjg preggy ni sy pkai pencuci muka Garnier Pure Active yg ada wasabi tu yg botol hijau.. so far muka licin jak xtumbuh jerawat, kulit muka pun xnmpak kusam.

ye sama awak. lpstu saya naik macam daki, gigih la setiap minggu pakai scrub till now. 😅 memula mmg tkbole cuci muka now dh bole

4y trước

Samalh sy pon

sy pakai Ainaa Beauty. Alhamdulillah so far time pregnant nie muka okay je mcm sebelum pregnant. sy ada jual jugak. 😊

Ms preggy ni..mmg smua akn alami cmtu sis...sbb hormon..in shaa Allah lepas brsalin nti ok la.tu..brtabah la.ea😉

Sye mcm tu jgak muka nie bnyak tmbuh Jerawat tme anak first takde pun..