Lotion apa sesuai utk mild eczema?

Kulit baby kering sahaja. Ada masa dia merah sedikit. Mmg dry kulit nya. Husband suh pkai bedak merah tu. Saya xnk. Tkut lg kering. Selain lotion snow white, lotion apa ye yg tahan lama skit kelembapan diasbb try lotion baby biasa lps 2jam pkai kulit nmpak dry semula.. Nak cri yg non alcohol, no fragrance selamat utk baby. Hrga yg x kayangan sgt. Baby 4 bln.. mild je eczema dia ada dkt pelipat siku, lutut, dada/perut skit² tompok. *Cream dr kk jgk x berkesan *Cream dr klinik swasta brand Ezerra pun x berkesan bila pkai makin merah² kulit .

17 Các câu trả lời

Baby eczema mcm mne?? Kering or basah?? Ade tiny bump naik x dkt badan??

6mo trước

Kalau kering senang jaga. Kena wet wrap je. Letak lotion 2/3 lapis then wrap dgn tubifast. Pling bkesan setakat ni. Xksh guna lotion ape. Sbb yg penting kulit sntiasa basah n lembab.

Cetaphil Mustela Sebamed Aveeno QV

try sebamed or Aveeno 🥰

herbal blend shaklee..

krim Dr kk bagi krim apa..

6mo trước

aqueos cream

blh try aloevera

Sudocream