Dry skin

Hi mommies out there, sy pregnant 16weeks. Skin kering yg tahap time tidur gatal habis. Sebelum ni pkai sabun lifebouy, antabax, dettol semua tak elok then tukar pkai baby johnsons punya. Sama juga takde perubahan. Kt area breast lg truk kering. Ade suggestion sabun mandi dgn lotion tak yg sesuai utk kulit kering?

2 Các câu trả lời

Try Oilatum, Cetaphil atau coconut oil based cleanser.. Saya pun gatal dari awal pregnancy sampai lahir. Sapu coconut oil atau apa2 minyak yang selamat digunakan semasa pregnancy selepas sahaja mandi semasa kulit masih lembap

5y trước

Ada

dettol lifebouy yg seangkatan nya mmg btmbah lg keringkan kulit sis..blh cuba eucerin bodywash. sebamed pn okay..

5y trước

Insyallah nanti sy try ye. Harap kena la dgn kulit. Terima kasih ya