Kulit baby mengelupas kasar

Ada sesiapa tahu kenapa kulit anak saya ? Dah sapu cream sebamed dan lotion snow white pun x baik ?

Kulit baby mengelupas kasar
7 Các câu trả lời

sis guna minyak apa , sbb saya sapu minyak yuyi kat anak perut jdi camni .. saya xthu minyak tu pnas kesian ank .. mklumla bby first 🥲skrg ni saya sapu minyak kat tgn saya gosok2 dulu bru ltk kat perut bby . kulit bby kan halus .. skrg ni tinggal kesan putih camtu la saya sapu guna cream snowhitee alhamdullillah dh mkin ok

2y trước

Dlu saya sapu minyak yuyi pastu tukar pakai tasneem pun sama malah makin merebak. Lum bawa jumpa doc lagi. Cumanya anak tak garu2 gatal.

baby alergic ngan minyak sapu kat kulit baby.. takut panas sgt or kandungan tak bersesuaian.. baby sye kene mcm ni sebb sye tak tahu tak boleh direct letak minyak yuyi.. memg kene letak kat tgn sendiri sikit baru sapukan kat baby.. tak boleh tuang mcm tuh kat kulit baby

2y trước

Sy try sapu dkt tangan dlu baru letak dkt perut. Tengok mcm mana. Setakat ni baby takde garu2 tidur lena cuma kulit je kering ngelupas. Risau. Soon sy bawak baby jumpa doc

sis ada sapu minyak ke kat perut bby? maybe minyak tu tak sesuai. ank sy yg first sama macam ni. masetu sy pakai minyak telon. bila jd mcm ni, sy tukar pakai herbal cream tropika. baru ok. cuba sis tukar minyak lain

2y trước

Mmg ada sapu minyak. Memula sapu yuyi pastu kulit jd mcm ni sy tukar pakai tasneem t rub dgn stommy oil pun sama kulitnya.

mcm anak sy jenis kulit kering, kt kaki.. byk beli lotion tp x jalan, last skali sy try lotion aveeno.terus okey, so sampi skrg la still dgn aveeno..

Anak pakai sabun apa? Takut tak sesuai sabun. Sis kena cari yang mild formula shampoo.

2y trước

Pakaikan lotion jugak sis

sabun kot . mcm ank sy dlu x ngam dgn sabun drypers. dh umur dkt sethun bru ok.

Dah bawa jumpa doktor?