Mengandung Kembar ke?

Kandungan saya baru 5 minggu 6 hari anak ke4. Macam mana simtom2 kalau nak tahu kembar tanpa pergi scan? Tarikh scan 24/9/2019 , saja nak berangan2 nak kembar sebelum pergi scan. Sebab sebelum2 ni kalau scan pertama kali utk setiap anak mesti tanya Dr., "Anak saya kembar ke Dr.?" ? Mintak share siapa pernah mengandung kembar. Dan mesti ke ahli keluarga terdekat ada kembar jgk kalau nak dpt anak kembar?.

2 Các câu trả lời

kalau sy, sy tahu melalui naluri sy rasa sy hamil kembar. first scan 2d 6week pun sy dan fmly dan kwn2 nampak scan tu ada dua kantung tp yg pelik nye doc x ckp apa2 pun. mgkin sbb awal lg so doc x brani ckp apa2. doc tekebil2 tgok muka sy tnpa apa2 explanation just sahkan sy hamil shj tp x ckp kembar. 8 weeks scan dkt kk first nampak satu je. lepas tu doc kk tu scan setiap pelusuk rahim dan nampak satu lg kantung 😇 sy x terkejut sgt sbb dah boleh agak. hehe.

3y trước

Nak tahu juga sis.. Awal pregnant ada x mcm spot. Atau implantation bleeding sikit2. Kali ni sy pregnant rsa mcm awal sgt rsa bhgian kiri bwah perut mncucuk2.

biasanye klu ada gen kembar in sha Allah ada rezeki dpt ank kmbar jgk..tp smua tu Allah yg tentukan..ada jgk org yg xde gen kmbar tp blh dpt gak ank kmbar..bab simptom plak rasanye sma je kot..xde beza pn sbb tgk kak ipar pregnant ank kmbar sama je ngn pregnant ank sorg 😅😅 cuma bla dh prut mkin mbesar tu dia mkin cpt ltih n prut lbih bsar dr biasa laa..hehe