Mitos Atau Fakta: Pengambilan Air Soya Waktu Hamil

Min nak tanya lah pendapat mak-mak kan, statement bawah ni bagi anda mitos ke fakta?

Mitos Atau Fakta: Pengambilan Air Soya Waktu Hamil
32 Các câu trả lời

tak tahu mitos or fakta tp masa pregnt ank no 2 sy mmg suka sgt minum air soya boleh di katakn hari2 mesti kna ada air soya mmg ank kluar kulit putih gebu smpai skrg putih gebu tp kulit jd sensitif mkn silap sikit dh naik biji2 gatal

Tak pastilah mitos atau fakta tapi saya ada join group kulit sensitif baby, soya ni ada isu gmo dan dia trigger untuk eczema dan kulit sensitif,, nak minum boleh je kot tapi kuantiti jangan berlebihan

tak pasti .. tapi pernah dgr conversation nurse² di hospital, masa preggy jgn minum soya & taufufa nanti anak kena eczema .. and surprisingly, anak saya mmg eczema pun sbb masa preggy saya rajin makan taufufa

2mo trước

ok faham. maybe betul lah kut sbb adik ipar pun suka minum soya sbb husb nya jual soya & taufufa, so bila keluar je anak, anak dy tu ada eczema. cepat je naik bintik² merah. maybe lah kut sebab sumber makanan & Minuman dari soya tu jd slh satu punca

Mitos. Mak saya dulu masa mengandungkan saya suka minum air soya homemade. Bagi kesan kat warna kulit je. So far kalau nak minum jangan berlebihan ok dah.

ske mnum air soya laaa ank sy elergic ngn susu lembu dlu 2012.. mmg bf smpi 2thn..nsb baik bf meriah..dia pnya elergic tu smpi susu kotak pon xleh mnum 🤭

better kurang kan pengambilan soya, lebih ramai yg elergic kulit berbanding putih gebu yg diidamkan tu🥺

walaupun mitos, tp pengalamn sy mmg betul kulit baby akan putih tp sensitive sket..

pengalaman sy ank mmg kluar Putih gebu TAPI kulit sgt2 senstif...boleh minum tp berpada2 la

mitos. dan jangan ambil air soya manis berlebihan,boleh akibatkan kencing manis

sy xthu mitos atau fakta dlu prgnt suke minum soya. tiap hari.. ank sy kulit snsitf