Tahap kesakitan waktu bersalin, ibu yang mana?

Hi ibu-ibu semua 🥰 Selamat berhujung minggu👋 Jom kongsikan pengalaman tahap kesakitan ibu sewaktu bersalin dulu dengan ibu-ibu yang lain🤰 Ada yang mudah sangat bersalin sampai tak sempat rasa sakit pon kan? Rezeki sangat-sangat yang macam tu😍 Min dulu kena induced memang 😭lah hahaha

Tahap kesakitan waktu bersalin, ibu yang mana?
649 Các câu trả lời

bukaan 6cm, xrase sakit langsung, kena drip, sakit sejam, tiba2 anak lemas, tolak ot.. 😢 xde rezeki bersalin normal.. doakan sy dipermudahkan utk anak seterusnya nanti.. harap2 boleh beranak normal..

mase nk melahirkan xsakit sangat..dok tahan contraction yg berejam tu smpi longlai bdan xde tenaga dh nk teran.inshaAllah akan merasa nikmat sakit tu lg hujung tahun ni.😌

time contraction tuh 10 Nak lahirkan trun 4 😂 sbb tak Rasa sangat time jahit Baru rsa balik 😂 mau taknya dibagi ubat tido . time sebelum semasa selepas lahirkan pun tertido 😂

anak first, tahap 8 sebab boleh blurr lagi bila tiba2 doktor ramai2 datang berjemaah suruh push. apooo dah la semua pakai baju biru. ingat ada show? hahahhahahha ape la pikir cmtu masa tu

2-3 kot. sbb sy emergency czer. contraction pn x sempat rasa kot. mcm senggugut biasa je. tu pn dlm sejam mcm tu je sbb turun darah. pastu trus kena tolak ke ot. alhmdulillah dipermudahkn.

10 rasanya mcm tu. tapi xda air mata sy keluar.. alhamdulillah sbb nk kuat tulah x boleh proses air mata keluar.. lagipun marah masa tu sbb x bnyk benda dan orang yg mmbantu.. 😂😂

anak sulung 7 ke 8 anak kedua 8 ke 10 terus. aduhh.. minta ampun. lepas tu rase serik nk beranak. skrg ni bile tgk anak2 membesar rase mcm nk beranak lg. hahaha.. 😝😝

no 10..contraction kuat..tambah x makan sblum masuk lr...mmg x larat nk teran.. last2 vakum.. hrmm..myesal x makan.. tp xtau lh mgkin sbb nafas sy mmg jenis pendek kot..

10 tanpa sbrg komplikasi dan tanpa induce Kontraksi dr 4cm-10cm selama 4jam saja utk ank 1st. Ank 2nd emergency caeserean. Kontraksi 4cm-10cm selama 2jam utk ank 3rd.

masa bersalin 2018 haritu, tengah layan kontraksi. doc sempat tnya thap kesakitan berapa ? sya ckp 10, terus doc tu ckp itu dah tahp nak mati tu smbil ketawa😅