Apa yang ibu paling teringin sekali sewaktu mengandung?

Hi semua ibu-ibu yang disayangi 🥰 Jom kongsikan dengan min makanan apa yang ibu semua idamkan/teringin sekali sewaktu mengandung? 🤰 Dia punya teringin tu sampai bila kita terfikir je kita boleh tertelan air liur tau!🤭 Min dulu teringin sangat makan maggie samyang 2x spicy dengan kek salted egg tu sebab waktu tu tengah viral sangat🤤😆 Mommies yang lain teringin apa ya?😍

Apa yang ibu paling teringin sekali sewaktu mengandung?
515 Các câu trả lời

Bubur ayam mcd! Hampir setiap hari beli... Takdan sampai rumah dah makan dulu... Hahahahaha Awal pregnant tu tiba2 rasa nak makan tempoyak.. Masa tu taktau dah pregnant.. Rasa macam nak nangis bila husband kata nantila masak lepas beli ikan patin.. Sebab taksabar.. buat ikan panggang letak tempoyak.. 😂😂😂

Masa pregnant anak sulung memang teringin ketam.. Hjung2 pregnancy selalu dapat makan ketam 😂 masa pregnant anak ke 2 pulak teringin nak sate minang tapi kat ipoh memang susah nak dapat sate minang sampai mak dgn ayah mertua buatkan sate minang tu sendiri

nak mkn roti croissant cicah air milo tp sampai skrang xdpt mkn lg.. lepastu nak mkn siput sedut masak lemak alhamdulillah smlm pergi pasaraya tgk ada siput terus beli hari ni masak sendiri masak lemak tu.. tuhan je tahu rasa happy n puas bila dpt mkn tu

Masakan ibu sendiri... 4x brsalin, ibu sy sht walafiat, xde mslh tua, dia muda lg tp dia xsuka masak. Tp sy suka makan masakan dia. Sjk arwah abah xde, dia asyk beli dr luar je makanan walaupun ms sy balik kg. Teringin masakan air tgn ibu sy 😭

Banyak sangat 😂😂🤭💕 -Pucuk ubi masak lemak cili api - Sushi, sampai buat sendiri sushi beras (kimbap) - teh tarik - Sotong masak telur masin - ulam ulam kampung bersama sambal belacan, budu, sampai tempoyak, cencalok

Rojak Buah kat old town GM Klang.. nak kat situ jugak taknak tempat lain... tapi malangnya.. tak dapat nak pegi sebab jauh.. & covid tengah berleluasa. . natijahnya sekarang anak saya asyik berliur jer.. 😂

Kuih loyang (kuih ros) pedas. Dulu nenek roomate masa diploma selalu buat n kirim satu tin extra kat kita. Tp nenek dia dah xde. Dan dia pun xdan belajar... susahnya nak cari kuih tu...😭😭😭

Punyalah mama Anas teringin nak makan sushi masa pregnantkan Anas, sampai gigih buat sendiri sushi. Ni lah gambar sushi yang mama Anas buat tu😘💕

Alhamdulillah so far belum ada yg teringin pelik2 atau yg nak sgt2. Neutral saja. Teringin masa tgh lapar jelaa. Tp kalau dah kenyang benda lain, dah tak igt dah yg teringin td tu 😅

Teringin lamb bbq dekat seoul garden, dgn ikan bakar Kuala Perlis. Tp tahan sebab xboleh makan banyak, kena kawal pemakanan, better jgn pegi sebab auto akan makan banyak🤧😋😅