Waktu mengandung, ibu ada minum air sejuk tak ya?

Hi semua ibu-ibu TAP👋😍 Waktu mengandung dulu siapa yang suka minum air sejuk ya?🍹🧊 Min dulu suka sangat minum air sejuk, hampir setiap hari😅 Tapi ayat ni min tak pasti lah macam mana hmm🤔 Apa pendapat ibu-ibu yang lain ya? Jom kongsikan di bawah😇

Waktu mengandung, ibu ada minum air sejuk tak ya?
306 Các câu trả lời

S͞͞y͞͞ p͞͞n͞͞ s͞͞u͞͞k͞͞a͞͞ m͞͞i͞͞n͞͞u͞͞m͞͞ a͞͞i͞͞r͞͞ b͞͞a͞͞t͞͞u͞͞,d͞͞r͞͞ a͞͞w͞͞l͞͞ m͞͞n͞͞g͞͞n͞͞d͞͞n͞͞g͞͞ s͞͞m͞͞p͞͞a͞͞i͞͞ s͞͞k͞͞r͞͞g͞͞ d͞͞h͞͞ 6b͞͞l͞͞n͞͞ m͞͞s͞͞h͞͞ m͞͞i͞͞n͞͞u͞͞m͞͞ a͞͞i͞͞r͞͞ b͞͞a͞͞t͞͞u͞͞ l͞͞g͞͞...😝D͞͞l͞͞u͞͞ a͞͞n͞͞k͞͞ n͞͞o͞͞2 p͞͞n͞͞ s͞͞a͞͞m͞͞a͞͞,s͞͞k͞͞a͞͞l͞͞i͞͞ k͞͞u͞͞a͞͞r͞͞ b͞͞y͞͞k͞͞ a͞͞i͞͞r͞͞ x͞͞s͞͞a͞͞k͞͞i͞͞t͞͞ l͞͞a͞͞n͞͞g͞͞s͞͞u͞͞n͞͞g͞͞...

err saya kenot tinggal ais . air sejuk air sedap 🤣 pagi breakfast air panas after 1hr start picit cuckoo or bukak peti smpi nk tidur 😂 tapi betul ke susah nk bersalin ? 😰 urat kembang tu mcm mne? selalu kejang tu ke ? yes tp dh masuk 3rd trimester seminggu ni baru kena. 🥴 #TAPactiveusers #TAPSupermoms #Countingdays

MITOS minum air sejuk , panas / suam . bila dah masuk dalam badan , air tu akan ikut suhu badan kita . lagi pun makanan / minuman masuk ikut usus tak ada kena mengena dengan urat . so tak ada masalah kalau minum air sejuk , yang jadi masalah bila minum air sejuk lepas tu manis . itu yang kena kencing manis apa semua .

xpsti mitos @ fakta.. xpi bg sy,klau nk mnum sejuk bleh jea...mcm sy,pg air pns suam2..tghry/ptg air sjuk(xpi time nk msok tghry,wktu prgnant ank prtma sy kerap gigit ice,smpai lh sy brslin)..mlm air suam..tu sy pnyea cra,xpsti lau ibu2 y laen..😊

Saya suka air sejuk. Air kosong dari peti ais. Tapi saya tak suka minum dgn ais. Kalo kat kedai minta air mineral sejuk kalo dia bg ais sy tk guna ais tu. Sebab badan panas kan skrg. Rasa lega sgt dpt minum air sejuk

msti nak air sejuk abg sulung bsing nnt katanya baby sng dpt kuning... sbb wife die spnjang preg xpnah mnum air sejuk anak xpnah kene kuning... mslah nya saya xleh xmnum air sjuk dpt yg ais batu lagi sedapppp🤣

Mitos. Pencernaan tiada kaitan dgn urat. klu ikut org tua2 mmg byk pantang larangnya. Minum ais nanti anak lahir besar. sedangkan tiada kaitan pun. Saya Hari2 minum air sejuk waktu hamil. 😁

alhamdulillah dipermudahkan . even dulu hari hari minum air sejuk . sejenis tak suka air suam dn panas . sekali time pantang kena minum air panas dgn suam , ha time tu baru fall in love kihkih

saya masa bulan pertama sampai 4 bln usia kehamilan saya hari" hrs minum air sejuk sebab kalo tak minum macam nak mual" tp alhmdlah skrg sdh masuk 5bln boleh minum air biasa

suka sngt minum air sejuk ,Lps tue gigit ais batu🤣,tpi x stiap hari sbb takut jgk nnti ada ap2 dgn bby..lgi pn bby first🤭sbb tue Sya kena hati2 jgk🤭🤭