Mana satu pengalaman bersalin anda ya wahai ibu?

Hi ibu-ibu TAP🥰 Jom kongsikan pengalaman bersalin anda☺️ Mesti pengalaman bersalin ni salah satu pengalaman yang kita tak akan dapat lupakan seumur hidup kan😇 Min alhamdulillah dua-dua anak kena yang i. tu😅 Adalah terasa sikit-sikit ✂️ waktu 👩‍⚕️ jahit tu😆 Ibu yang lain macam mana😇

Mana satu pengalaman bersalin anda ya wahai ibu?
472 Các câu trả lời

Pengalam saya ada tiga jenis 🌈 Pada 12 September 2020 saya telah melahirkan baby girl. Alhamdullilah saya bersalin secara normal tapi induced sbb air ketuban leaking awal daripada due date saya. Syukur sangat2 baby saya selamat dan sihat.. Saya juga berpengalaman episiotomy. Agak sakit jugak la tapi saya bertahan dan tidak mencuba untuk ambik suntikan epidural. Ramai yang tidak syorkan saya untuk ambil epidural. Kerana kesan sampingan yang mungkin berat.. Saya berjaya tidak mengambil sebarang suntikan epidural. hahah

i.. gunting.. mase gunting tu terasa umpama kita sedang gunting daging😬.. dsbbkan rase kotraktion lg sakit.. sis wat relaks je mase tgh gunting😬😬.. doktor siap ckp alamak tergunting pendek pulak.. dlm hati sis.. potong la mcm mana pun😂.. #induce😬 #PecahKetuban #kontraktion #Alhamdulillah #Girl #Nakmasuksetahundah🥰

C..sy kne emergency czer sbb kes uri lekang..nadi baby dah lemah..full body anestetics..alhamdulillah, lebih 3 jam bertarung nyawa..akhirnya bby sy lahir ke dunia wlpn x ckup bulan..skrg usianya hampir sebulan..sihat, x byk ragam..

waktu beranak je sakit..waktu jahit x sakit..sbb mengantuk sgt2 waktu tu..semalaman tak boley tido sbb sakit..so..mse jahit mmg xrse sakit..rse je jarum tu ditarik2..tp xsakit..xtau knpe..sedar2 dah siap jahit..

alhamdulillah dua2 normal di abg 3kg siadik 2.6kg alhamdulillah anak first bnyk jgk jahitnya yg ngeri nya dah jahit pastu bukak balik jahitan tu pastu jahit balik Hidup2😁yg kedua alhamdulillah jahit sikit je🤗

Its normal n bab tear tu tiada dlm senarai, sbb pernah tear bhgian atas... Baby kluar keatas sbb tgn x smpat nk pgg kaki😭... Lg sakit n lmbt baik jahitan kat situ... Sbb daging kat situ lmbut mcm hati ayam

ya allah.. dah bsalin 3x baru tahu 1st 2nd 3rd degree tu gambaran mcm mana.. 🤣😭 sy pernah 3rd kot tak silap. tp tiga2 pun berjahit. xleh handle angkat punggung tu 😅😅

tips tu ntah lah rsa xde. 😁 tp alhamdulillah senang brsalin yg kmbar. bukaan pun cpt je. dktor ckp klu prgnant kembar brsalin awal. xsilap sy brsalin mggu 37

alhamdulillah B. tapi pelbagai pengalaman yang berlainan antara ketiga² anak. Yang ke-4 ni harap normal dan dipermudahkan..

1st - induced, normal & episiotomy. 2nd - normal. alhamdulillah. dua² hero umi membesar dengan sihat & aktif ❤❤