Ibu ingat lagi ke waktu tu?

Hi ibu-ibu TAP yang dikasihi semua🥰 Waktu nak bersalin mesti kebanyakkan daripada kita dah tak keruan kan?😅 Ada yang dah tak sabar, ada yang cemas dan ada juga yang tenang sahaja kan☺️ Tapi walau macam mana pon keadaan ibu waktu tu, ibu ingat lagi tak berapa lama ibu dalam bilik bersalin tu ya?😍 Min dulu 9 jam dalam bilik bersalin tu 😭

Ibu ingat lagi ke waktu tu?
507 Các câu trả lời

xsmpi sejam pn. Sy bersalin swasta. Masuk LR utk induce bg bkk jln sbb bukaan slow. Bru 15miniy drip ubat, doktor cek baby dh start berak dlm perut sbb air ketuban dh tukar warna kuning cair. Terus doktor seluk suruh kita push. Mental sumpah x ready😂.

anak first setengah jam dari pkul 8malam smpai 8.30malam hari khamis 12/6 anak ke dua setengah jam dari pkul 9.30malam sehingga pkul 10.00malam hari selasa 5/12 anak ke tiga pun setengah jam dari pkul 8.30malam sehingga pkul 9.00malam hari khamis 24/9

3y trước

tips sis

😰10pm msk LB.. 1225pm bersalin.. Kul 4pm br msk wat sbbny nurse doc tukar shift.. Smp tertdo n kering drh kt bdn punya nk tggu nurse dtg cuci pastu tolak msk ward... Moments time push tu mmg xbolh lupa... Rs fobia nk bsalin kt hosp tu lg...

sy pasti lh brpa jam..rasa nya berbelit2 tahan kesakitan br nurse bw g wad bsalin itu pon blom lg buka cm nya..terseksa juga lh..time jahit tu nurse sengaja pancit air mgkin alamak pedih nya..pgalaman tu indah haha

anak pertama 2jam. anak ke 2, 3 n 4 dlm stgh jam cmtu sbb g hospital time dah bukaan 6cm keats. alhamdulillah.smoga anak ke5 ni dprmdhkn juga☺ bnyk bljar dri my mom yg telah mlahirkan 14orang anak. alhamdulillah.

4y trước

Ada tips tak cpt bukaan

Anak pertama - masuk LR jam8.30 pagi,drip tunggu bukaan smpai jam8lebih malam last2 czer (jam12.25pagi esoknya)😅 Anak kdua - jam12.30 tengahari masuk LR,drip..jam10.35mlm selamat bsalin😁

ank sulung msuk LR 6.30pm..7.20pm bby dh keluar. anak ke2 x sempat ke hospital sbb terberanak kat rumah 😂. anak ke3 msuk LR pkul 9pm, 10.00pm bby dh kluar. Alhamdulillah..semua cepat 😊

3y trước

mcm mna ble trberanak d rumh sis ..teda tanda ka ?share pngalamn sis😊

masuk pukul 1 pagi,baby keluar pukul 2.06 minit,jahit pe semua,MO busy nak taip data bagai,dia suruh saya tido sampai LA pukul 4 pagi baru masuk wad,dan pegang baby

❤️ Alhamdulillah sejam je, air ketuban pecah dekat rumah. Sampai hospital daftar, lepastu cek bukaan dah buka sepenuhnya terus masuk Labour room bersalin 🥰

❤️ sakit contraction yg lama start tgh mlm bawa ke pagi. Saya balik dulu rather than duduk wad. Tapi asyk terjaga2 sebab sakit contraction 2 jam- 1 jam