Kentang goreng

Hye.. ada tak kat sini yang anaknya just makan kentang je.. anak sy 11 bulan hanya makan kentang goreng. Hari2 nak kentang goreng je. Macam2 dah cuba masak n bagi tapi reject. Nasi lagi laa.. memang dia muntah terus kalau makan. Tapi sy still bf dia.. bahaya tak kalau macam tu? Saya risau..start umur 9 bulan tu je yg dia nak..

1 Trả lời

Hai mommy. Boleh try variety kan kentang goreng tu macam bagi wedges ke. As long tak banyak garam dan dia makan okay. Tapi still kena usaha bagi karbohidrat, protein, sayur dan buah juga. Anak saya pun ada masa taknak makan nasi. Saya try masak je dan kadang dia makan macam mee ke. Tapi masak dalam portion sedikit sebab kadang memang taknak langsung kan. Cuba bagi roti ke. Fasa nak pandai pilih makanan kena banyak sabar