kentang goreng

hi sy risau ni , semalam sy makan kentang goreng . tapi baru semalam la . tak ape ka? sbb sy tak tau yang kentang goreng boleh menyebabkan abnormaliti janin?

16 Các câu trả lời

Ermm kene tgk balik kesihatan ibu... Bukan la kata x leh mkn tapi jgn la sampai jadi makanan rugi... Lagi satu kentang kategori karbohidrat so untuk ibu yg mempunyai gdm ada sukatan yg dibenarkan utk diet seimbang... Itu sahaja... Klu ada gdm time pregnant ni doktor nak make sure kedua2 nya sihat... Selalu berkait gdm akan berkait baby besar... So kentang x boleh diambil bersama nasi... Tapi klu menu kentang ngan telur masak kicap siapa boleh tahan.. Hehe

info dr mane ye? kentang tu slh satu sumber karbohidrat. cume jgn la mkn secara berlebihan. bukan kentang je, ape makanan sekali pun kalau di ambil secara berlebihan boleh mendatangkan mudarat.

Kwn sya tiap2 hari mkn kentang goreng..tiap2 hari kami nak lunch time msa masi kerja dulu,dia akn beli dan mkn..ok jer,tak da apa2 pun..skrg ank dia dah dekat 2 tahun.

Kentang goreng can b eaten.. But not always.. Couz its lead to weight gain and diabetes while pregnant.. U cn eat once a wile... Even i do eat it once a months like tat

Baru baca kat info pasal kentang goreng tu boleh sebabkan abnormality pada janin, boleh makan tp jangan bnyak sgt, nak lagi selamat buat je sendiri..😁

Xpernah dgr pulak kentang goreng boleh buat janin abnormal. Xelok mkn sbb blh sebabkan ibu naik berat badan berlebihan je.

Makan je sis. Kentang grg tu dr kentang.. Sumber kabohdrat.. Penganti nasi.. Xde ape issue.. Tp klo nak slmt.. Buat je sndri..

Mkn jela.takde ape pun.kentang goreng tu pun dari ubi kentang jgak.yg tak eloknye sbb bergoreng.tak digalak mkn sllu.tu je

Sye pn sllu mkn kntng greng..tpi lps sye ade trbce info psl kntang blh sbbkn keabnrmln kt jnn..sye trs stop mkn

Yeke..sy mkn bnyk je kentang gorng..kadang2 kentang gorng je yg sy selera..🤣