Assalamualaikum, hi ada tak tips nak betulkan waktu tidur tu balik. ? saya susah tidur malam then dah siang kena bangun juga sampailah tak ckup tidur.

Huhu help me.. ?

15 Các câu trả lời

Kalau awak di hujung kehamilan tak pe tu normal , tidur siang lebih berkualiti lebih lena . Masa saya pregnant pun bila malam je saya rasa nak minta cepat siang sebab siang je rasa kepuasan tidur tu , rasa hilang penat . Tapi saya tak layan mata main phone sampai tak tidur 2 3 pagi . Ajar diri sampai masa tidur tutup phone dan pejam mata walaupun tak boleh tidur . Sebab nanti dah bersalin awak kena buat benda yang sama kalau tak esok pagi macam zombie lah awak kalau malam tu anak meragam . Start je pukul 10 tutup phone , tidur sekali dengan anak so kalau dia meragam malam tu awak pun larat nak bangun . Siang sambung tidur sikit

Saya faham perasan sis... sbb saya pernah alami dulu... susah tido mlm... impact dia... mmg nanti baby akan tido siang dan berjaga mlm... bila anak no 3... saya pastikan mlm paling lambat tido jam 10.. Dan saya mmg tidak tido siang.. alhamduillah sis.. sejak tu anak saya tidak pernah berjaga mlm... mlm tido... siang pun tido tp byk main... Kita pun senang

jangan ajar x tidur malam masa mengandung , nanti lepas bersalin susah baby tak tido malam .. anak saya x penah meragam malam ,sebab tidak di ajar ketika dalam perut lagi nanti awak sendiri yg susah

5y trước

Saya punya baby waktu dalam perut memang dia aktif kicking start 12 malam tapi alhamdulillah dah keluar tak meragam malam selalu . Kadang je

Saya pom ank dah msk 3 bln selalu jaga padahal ank xmerengek pom,tido xlena rutin susu ank n selalu dahaga n lapar bila lps susu kan ank memlm,stress ibu sbb cmne nk diet...😁

Try sekali, berjaga siang tu walaupun malam tadinya tak cukup tidur, bila dah malam nanti mesti ngantuk dan nak tidur. Hari esok pun, siang jangan tidur, cuba tahan.

Sy mlm susah nk tido, tgh² mlm pagi subuh² bby aktif sngt..tapi siang bukn main lg letih je bdn nie.. asyk nk tido je..

Pg wt kje smpai penat...mlm In Shaa ALLAH tdo..xpon..mlm try slt tahajjud,bce quran..In Shaa ALLAH ngantok

saya pun sama . waktu ni susah je nak tidur. selepas pukul 6pagi karang baru mengantuk

mine also now already 34weeks lagi payah 😭😭 semput manjang

waalaikumsalam saya pun mengalami hal yg sama 😅