Baby tak tidur siang. Please help me .

Normal ke kalau baby umur 3bulan 6 hari kurang tidur waktu siang? Kalau malam dia tidur n akan bangun every 12am, 3am n 5am utk menyusu tapi kalau siang dia tidur sekejap2 sahaja. Mostly mmg tak sampai sejam pon tidur lepastu berjaga. Siang hanya tidur 2/3 kali sahaja n tu pon sekejap2. Normal ke mcm tu? Anyone help me . #firstmom

12 Các câu trả lời

Anak saya lun tidur sekejap sekejap je. Tapi malam Alhamdulillah tidur sebelum 10.30 malam TAPI, dia akan bangun nak menyusu 2-3 start jam 11.30 malam. Hahaha. Letih kadang micro sleep masa menyusu, tapi enjoy je moment ni. Tak tau bila saat terakhir dia menyusu dengan kita 🥰

Sama macam anak saya. Nak bagi dia tido lena waktu siang, saya kena bedung dia baru lah dia dapat tido lama sikit. Lagi 1, dia tak boleh tido dalam suasana yg bising & panas. So kena lah on aircond @ kipas

anak saya macam tu jugak. mak dia yg penat sebenarnya. mak dia nk tdo tp x boleh😅malam bangun susukan dia. siang kite nk tdo, anak segar pulak😅

Normal je sis..ada mse2 akn brtukar2 jgk waktu tdo dy..mgkin dy dh knl waktu siang ngn mlm..tu yg kurg nk tdo siang..lbh selesa tdo mlm..

normal la sbb anak sy pun sama. siang mmg tido sekejap². mlm pun tido bgun juga sbb nak susu. mak dia la yg x cukup nak rehat. 😔

Normal sbb bby dah mula rsa tgn dan kaki dia.. That's why dia nak main jer.. Sbb bby sy pn mcm tu jgak hritu

sama la anak sy. siang tido sekejap2 je. mlm pun tdo lmbt. pukul 11 lbh bru tido. tp direct smpai pukul 6 pagi.

1mo trước

tp puan tukar xpampers dia? anak Sy cmtu Jgk tido..tp every 3 jam Sy tukar pampers dia ni terjaga .SSH nk tido kan balik 😅

Sama macam anak saya. 3m16d. Tidur 30min, masak pun tak siap lagi 😁

lebih kurang laa ank kita😅 balik² mak cpt emosi sbb penat 🥹