pregnant

haii saya baru download app ni ?.. nak tanya kalau dah pregnant 5minggu memang tak ada muntah² atau alahan ke ek? sebab ada saya lewat period 3hari then cek pregnant test kat rumah 2line, pi klinik kata nurse sudah 5minggu... btw anak sulung nervous gembira??

37 Các câu trả lời

masih awal sis 5 minggu tu.sye dlo dlm 5minggu tu tgh mkan sakan dh msok 2 buln atau 3 buln gitu alahan tu mula dtg smpai berat tron 4kg dlm mse sebuln..

Sy dah 11 weeks.. Dh sebuln mabuk.. Berat pon dh turun smpai 7kg..nangis rse.. Masih xde selera makan... Tapi baby alhamdulillah ok.. 😊

Saya masuk 4 bulan baru start alahan hehe baru nak rasa mabuk, makan lepastu muntah.. Padehal sebelom tu OK je.. Mayb lain org lain time alahannyer😊

Sya ank pertama satu bulan memng tak tahu lagi memgndung start 2 bulan smpai usiah kndungn 5 bulan baru brhnti allah saja yng tahu sakit nya mngidam

Mcm saya. Saya dah masuk 7 minggu baru ada morning sickness. Skrg tgh fasa setiap pagi kena gastrik, bloated. Skrg sy dah 12 minggu 4 hari.

Eem depends dengan tuan punye badan.. Saye 8 mnggu still keje atas awan lagi .. N x rase pape sampai da 3 bulan.. Sebb uniform muat 😅

Yg sy tahu..alahan mengandung bermula pada 6minggu..tapi ikut pada badan seseorang..kalau tak ada tu alhdulillah sgt2..

kalau utk sy dh 6 mggu nie, muntah2 tu kurang tp memang kerap sakit kepala n loya2...nak bekerja pun jd x selesa..

Jangan la mintak alahan2. 😫Kalau xde rs mual pening & sentiasa segar je... Enjoy la your pregnancy ❤️

4y trước

Hihi bukan ngeluh dgn rezeki tp itu lah kebenaran nya... Experience jgk semua tu. 😚

Alhamdulillah, mungkin sis tak de alahan. Macam saya. Untung tau Sebenarnya takde alahan ni. 🤗