pregnant

haii saya baru download app ni ?.. nak tanya kalau dah pregnant 5minggu memang tak ada muntah² atau alahan ke ek? sebab ada saya lewat period 3hari then cek pregnant test kat rumah 2line, pi klinik kata nurse sudah 5minggu... btw anak sulung nervous gembira??

37 Các câu trả lời

Sy 5minggu xde alahan apa2 .. cuma bdn lenguh2 skit ...slera mkn xpyh ckp la...tgok ja mknan smua tring pdhl baru je lepas mkn ... Masuk je 8minggu .. Ya Allah xtahu nak ckp apa .. mual,pening,loya,mngantuk ,xda slera mkn..bau mknan je nak muntah .. skrng dah 10minggu .. masih lagi rasa mcm tu ..turun berat bdn ..dah 2minggu ni jrng mkn nasi .. mkn roti buah je ..mkn nasi je xda slera .. kdng2 nk g kja pening kpala rasa nk muntah ..byngkan tgah drive kreta pening .. 8minggu loya pening pagi je .. dah 10minggu pening smpai pkul 6 ptg ..mlm baru ok xda pening .. sis awl lagi tu .. tggu la bln seterusnya ..seksa ..klo suri rumah tak perit ..boleh rehat ..mcm sy bkerja ..kt tmpt kja asik muntah2 angin ..loya ..xda semngat ..

4y trước

Sy alahan lbh kurg sama dgn sis.. 8w5d.. Kurg selre mkn lak skang😅

Klu pengalaman sy la, better ade alahan.. anak 1st sy gugur.. mmg xde rase alahan langsung.. relax jer.. sihat je. Rupenye kandungan x menjadi.. skrg hamil blk .. alahan mmg mcm2.. smpai masuk wad sbb dehydrate. Klu mc, setiap mggu ade mc..start 6 weeks da mcm2 dah.. skrg 5 bulan loya masih ade lagi.. tp on off jer.. doc kata bgus alahan tu sbnrnye.. tanda reaksi badan dgn perkembangan baby baik. Ini pengalaman sy la.. lain org , lain2 kan.. doc ckp bertahan ckit dgn alahan ni, bru rase pengorbanan jd ibu ☺️

Sy dh start dari sebulan terus jadi alahan sampai 4 bulan... Xboleh makan xboleh minum.. xlarat sangat2.. sampai xboleh nk masak.. klu rasa nk makan.. makan bubur nasi je boleh telan sikit.. tu pn xlama muntah.. sampai sakit ulu hati, sakit tengkuk sbb asyik muntah je kan.. anak no 2 memang teruk sikit alah..

Kita sama😍 pergi klinik sbb perut dok rasa taksedap, sekali doc suruh bt urine test, lepas dh test, diorg panggil masuk sekli lagi, nurse ckp kat suami, tkpe, nak jadi ayah dah pasni, tp baru lewar period 3 hari time tu, dia punya kelu dlm bilik tu, tkterkata, ank first 😘😍

Sy mula2 prgnant 5 minggu ok sihat ja. Msuk 6 minggu morning sickness mcm pening2 kpla dtg. Msuk 7 minggu mual2. Msuk 8 minggu xboleh hidu bwg kna goreng. Skrng 9 minggu asyik demam ja tpi syukur walaupun xda selera mkn sbab perut rasa xsihat tpi tetap kuat mkn.

Hahaha sama mcm saya la memula... tapi otw nak msuk 6 weeks morning sickness tu mai... asyk muntah je bila masuk mknan.. aumpah penat.. dgn tido tk selesa sbb perut sebu kembung.. rasa nak menangis.. tp klu 1st trimester mmg tkde alahan pape mmg best ler hehehe

6 minggu dh start loya n xde selera mkn. Xsbar nk habiskn 1st trimeseter sbb rindu nk mkn cm dlu. Haha. Awk jgn risau. Setiap org lain2 alahan. Klu lgsg xde alahan tp baby ok, it's a bonus. Bersyukur la.

Sy td dah sebulan 10 hr xdtg period...ptg td mandi terus rasa nk muntah... minggu depan nk p klinik terus cek...ni ade rezeki kali ketiga...yg kedua gugur masa 2017...ank syurga bby boy

Untunglah sis xde alahan.... Mcm sye dri awai pregnet smpi 5 bulan dh perut... Msih ad alahan... Letih sis nk lyan alahan... Smpi kena brenti kerjaa... 😭😭

Hi sist.. msa 5 minggu blum terasa lagi alahan tu.. start 7 atau 8 minggu alahan smcam loya/muntah akan terasa. Tp ni tk smua mommies yg rasa. Jaga kesihatan..