Air Selusuh

Haii mumy²... Yg Muslim saye nk tanye.. yg pernah buat air selusuh untuk memudahkan proses bersalin, mase bila yg tepat untuk dminum air tu?? Ade yg ckp dah dekat nk due boleh minum, ade pulak yg ckp bila dah saket nak bersalin masuk labour room tu baru minum.. Sape boleh bagi pencerahan?? saye confused 😅

2 Các câu trả lời

Kalau minum sebelum ada bukaan, awk akan seksa tahan contraction yg kuat sbb takde bukaan.

4y trước

Org kata time dah betul2 bukaan banyak. Tapi takyah minum pun takpe kot. Sbb kita tak tahu kan berapa lama nak tggu bukaan penuh tuu. Nurse doc tak bagi sebenarnya minum. Takut tak tertahan contraction tu nanti 😅