minyak selusuh

ibu2 yg dh brpengalaman sy nk tnye. boleh ke kita minum minyak selusuh sblm masuk labour room? sy pgalaman pertama insyaallah akhir bulan depan due. kwn2 kate misi marah kalau kt minum.. boleh bg pencerahan

2 Các câu trả lời

kenapa misi nak marah? kita ikhtiar untuk mudahkan bersalin.Minum je untuk kemudahan sis.Saya dulu takde minum apa² time nak bersalin tu banyak sangat nurse tanya "awak ada minum air selusuh ke apa²" saya cuma mampu geleng kepala je sebab dah tak tahan nak bersalin 😅ada orang yang dah start minum waktu 38 minggu.Kalau sis nk minum better nak msuk 9 bulan baru minum.Kalau minum awal² ni takut bersalin tk cukup bulan pulak

Xde mslh pun. Yg xboleh tu mnum air selusuh yg ada air akar ke ape benda. Setakat bacaan doa xde masalah.. Susah senang brsalin tu bahagian msing2.. Sy mnum je air selusujmh suami bt dri 38 mggu..