bendung

Hai semua nk tnya bendung baby dh boleh buka berape bulan eh?? Sbb ank sy ni x suka dibendung klau dibendung dia x nk tido sbb dia suka tido bebas😭😭tpi dia x de sergah ii dia tido relax je

7 Các câu trả lời

x de baby yg x suka di bedung kena bedung dengan kemas.. kalau anak x suka di bedung seolah meronta itu semua normal dan kemungkinan juga baby high demand.. normal bedung baby sehingga baby pandai kawal pergerakan motor nya sendiri atau pd usia 6-8 bulan... kne belajar bedung kemas elok.. bedung ni di iktiraf sedunia kerana ianya umpama pelukan dlm rahim.. buat baby rasa lebih tenang sbb tu bila baby meragam atau mnangis kne bedung.. bedung saat baby meragam je klu tgh mnyusu x perlu pun bedung...

Ank sya yg no 4 skrg ni baru masuk 2 bulan..mmg dia tak suka dibedung langsung.cuma bedung masa lahir kat hospital je lepas tu balik rumah sya bedung dia taknak dia meneran smp muntah kluar kot hidung.2,3 kali jugak try bedung masih masa muntah lepas tu sya terus tak bedung.

Lahir2 anak saya bedung penuh masa dlm ward je. Dirumah bedung bdan and kaki je, bila bedung sekali tangan mulalaa muka dh merah2 rimas🤭😅 sekarang dh usia 32hari, bedung waktu malam masa nak tidur saja.

Anak saya kalau tido tgn sebelah mesti keluarkan kalau tk, mesti tk best tido. Lps habis pantang saya dh tk bendung kan dia. Okay je dia tido tkde terkejut2. Pastu jadi malas nak bendung kan dia 😂😂

3 bulan sy x bedung badan tpi sy ikat kaki dia bagi rapat... ikat jgn kuat sngt... biasa² je, siang je buka, malam sy bedung slimut kn sbb siang rmh sy bahang, mlm je sejuk..

4y trước

klau bby baru lagi... klau boleh time dia nk tido bedung kn utk elak kn dia terperanjat dan kembung angin... klau dh lebih dri 3 bulan ke atas... terpulang pd keselesaan ank awk... sbb baby nk mmbesar dia bnyk nk explore bnde keliling dia.. sarung tangan pon pkai smpai 2 bulan je... tu pon kne perhati kn jgk sbb takut tangn dia cakar muka sndiri.

Klu baby boleh tido tanpa dibedung then xperlu bedung. Cm anknsy msk 4bln ni pn xnk dibedung tgn. Cuma bedung kaki je. Ikt selesa ank tu nk mcm mana.

Anak saya bedung sebulan je. Masuk bulan kedua saya bedungkan bila nk tidur. Itu pun on off. 3 bulan terus x bedung