Cara ceraikan bendung

Anak sy sd 8m 14d tpi masi suka bendung waktu tidur.. ada cara tak ceraikan bendung ?? Dia susah utk tidur klu tdk guna bendung.. tpi bila tidur wktu bendung dia pndai golek. Sy risau dia tiarap wktu bendung tu.... Tlg bgi idea blh ?? #seriusnanya #bantusharing #pleasehelp

Cara ceraikan bendung
13 Các câu trả lời

Memang ada certain baby suka dibedung. Mcm anak i masa nb mmg bedung tapi start 1bulan tu i slow2 tak bedung. Bagi tidur kat atas katil sekali. Kalau terkejut2 tu cepat2 peluk and tepuk2 nnti lama lama dah biasa. Tapi ye lah mybe anak i jenis tak berapa suka bedung. Nak nak pulak time tu cuaca panas manjang. And senang ajar masatu baby still small mmg keje susu & tidur je. Sis try bedung yg loose2 tu pakai sleep sack takpun try beberapa hari takyah bedung tapi kena tahan sikit lah dodoi2 sampai tidur pastu letak selimut kat badan biar rasa berat. Apa apa pun u try & error sbb baby dah besar active tu dah meniarap lagi

10mo trước

Alamak , takpe insyallah slow slow baby sendiri yang tanak bedung nanti. Anak kak ipar i pun sama umur beza 2weeks je dngn anak i sampai skng berbedung.

Anak sy pun smpai 8 bulan kalau tak bedung taknak tdur, menangis pastu tkjut-² .. sy sy slowly ajar lepaskan bedung, dgn full bedung sy just bedung tangan, bahgian kaki sy lepas.. then slowly sy longgarkan bahagian tangan sy bg dia pegang selimut baldu yg soft-2.. lama-² dia mula peluk selimut sy lepaskan bedung Alhamdulillah dia tak nangis.. dia tdur selesa tp sy mengiringkan dia.. Alhamdulillah now dah 1year 3bulan.. ok dh dia tdur..😅 tapi wajib setiap kali tdur kene ade selimut baldu dia.. kalau takde dia taknak tdur..🤷🏻‍♀️ g mana pun kene bawak..😅

10mo trước

ok sy try cari tu selimut dulu

Baby saya masa dalam pantang ja dia mau bedung . Lepas habis pantang dia takmau bedung dah, kalau bedung ja dia teriak mcm kena pukul 😅 . Start dari tu tak bedung dah dia sampai sekarang dah 9 bulan . Just letak kain saja atas badan dia taknak bagi terkejut kan . Lain baby lain ragamnya , sabaq ja la ibu² . ☺️

10mo trước

sabar sgt dah sis.. klu d tilam ni sy pon tidur² ayam risau dia golek je 🤣

anak sy x suka bedung dari lahir sbb panas..tp tu lah,terkejut2 masa tdr. sy mengiringkan dia masa tdr,ada bantal peluk,sy bagi neck pillow beli dekat kaison,kainnya sejuk lembut tp kena gunting buang tali tu la. then letak kain berlipat atas dada,biar dia rasa mcm kena peluk.

10mo trước

wah cumil 😍

slowly lepas bedung dia bila dh tdr . pastu tutup bahagian perut dia dgn bantal kecil asalkan dia rasa macam ada sesuatu dkt badan dia . mula2 mmg dia ssh sikit . nnt lama2 biasa la . budak2 taska sy jaga dulu semua sy buat mcm tu . cuma kena pantau la

10mo trước

wah.. ok sis 😍

Ank sy baru 3bulan pon xboleh tidur kalau xbedung. Risau pulak nanti smpai ke 8bulan xblh tidur lagi. Kesian kalau xboleh tidur mcmtu. Tp orang cakap klau dh pandai mniarap xboleh tidur bedung dah.

10mo trước

aa tula yg risau sd dia dah pndai merayap.. kadang baring di tilam dia pndai pusing risau klu sy tidur mati ka.. hmm

anak sye pun suke bedung. tp sye ajar die slow2. mula2 tu bedung bdan je tangan bg bebas. amek masa skit, lps tu try slow2 lepaskan bedung. gantikan dgn dia bantal peluk or slimut then tepuk2 smpai tertido.

10mo trước

hmm sy perna try.. sy buat mcm bendung kemban pnya.. tepuk² tidur.. akhir nya sy jdi mata panda seminggu 😢

kalau tukar ke sleep sacks dia mahu tak? yg tu loose, even kalau dia tiarap pun tangan dia still boleh bebas and angkat badan/kepala.

10mo trước

nnt sy try beli dulu.. tq sis

comel nya dah besar still bedung. anak sy dulu alahai tak padan dgn sebulan Dua kemain taknak bedung. tido mcm org tua 🤣

10mo trước

aa cumil tpi tula bikin takut jgk..

anak sy plk x suke bedung.baru abis pantang.tp sy bedung jgk.cuma bedung bdn je.