Anak tidur dibendung

Anak saya start umur 1 bulan sampai 5 bulan setiap kali tidur mesti dibendung Dan masuk buaian tak boleh kalau x bedung tidur nya x nyenyak , adakah menjadi masalah kalau ank terbiasa tidur berbedung ,?? Seperti menjejaskan fizikal or kesihatan ada org bagitau bedung baby menyebabkan gangguan emosi terhadap baby ( x bebas nak gerak ) ada x cara buat baby tido tanpa guna buaian sbb baby saya wlaupun mata dh berat selagi x dpt buaian dia akn nangis dan x tido

1 Trả lời

Sbb puan dh biasakan baby tidur berbuai ye… lpsni boleh la slow2 kurangkn buai baby. Lps baby tertidur cuba angkat dye letak atas katil pulak. Biasakan tidur bebas atas katil. And next time boleh ubah cara tidurkn baby cth tepuk2 punggung baby ke sambil baring atas katil sampai tertidur. Biasakan dye atas katil pulak kalau taknak buai baby

2y trước

Terima kasih saya akn cuba lakukan