Saja meluah

Hai. Saya 5 bulan pregnant. Dan skrg tengah malam saya tengah menangis. Sebabnya suami saya tengah duduk luar main game ignore saya. Sakit betul hati. Bangun tengah hari lepastu tak tolong buat kerja rumah. Kalau mintak tlg alasan penat. Habis, saya pun penat. Saya kerja jugak. Bangun pagi, buat kerja sambil buat kerja rumah. Boleh je. Hati terguris sikit bila dia persoal kenapa dah tak masak macam dulu. Saya benci sikap dia skrg ni. Seolah tak faham saya. Tak sedar ke dia bini tgh mengandung? Tak elok ganggu mental saya macam ni.

23 Các câu trả lời

Sy doakan semua mommies yg ada masalah rumah tangga, baik yg meluah atau pun tidak untuk sentiasa diberi kelapangan dada, ketenangan dlm mengharungi dugaan dan cabaran dan kekuatan utk mneruskan perjuangan. Mommies make sure simpan duit sndri. Semoga Allah memberkati perjalanan rumah tanggan mommies semua

semoga puan tabah, banyakkan sabar, dan berdoa supaya suami puan lembut hati & bole fikir keadaan isteri yg sdg mngandung zuriat die. sy pon kdg2 asyik nangis jgk bile gaduh dgn suami maklumlah emosi kiter ni skg tk stabil. sikit2 nangis... mudh sgt air mata kluar pdhal bnda kcik je..

Hi mommy. Mungkin puan kena cakap pesan banyak kali ingatkan puan dah tk larat macam sebelum pregnant. Minta dia faham. Mungkin bukan mudah nak bagi dia faham. Moga puan penat sangat bagi masa rehat tenang kan fikiran dan moga dipermudahkan urusan ya ☺️

haii mommy. pembawaan masa mgdung kdg gitu Tu mommy. Ada ja NK mrh laki..APa2 pun pikir positif.. klu boleh tgur elok2 en hsbnd.. sy pernah mgalami juga masa prgnt ank ke 3 JD sy fhm MCM mn perasaan mummy.. keep positif thinking yaa mommy. bnyk brsabar..

komunikasi dlm rumhtgaa tu sgt pnting..sy dgn suami klu ad mslh sikit je,trs sy talk face to face,luah apa yg trbuku di hati,org laki ni byk pendam,klu sy tgk dia xnk ckp dgn sy,sy thula tu dia dia ad trsa hati dgn sy,trs sy tnya dpn2 supya x brlarutan.

3y trước

*komunikasi

Kesiannye sis😔 Semoga dipermudahkan segala urusan.. kuatkan semangat demi baby.. Suami sis dia tak mengandung dia tak tau penat yg wife dia rasa.. Semoga sis kuat ye .. jgn menangis.. kesian baby dalam perut

sis jgn stress2,xbaik utk kesihatan bayi..yg Saya tahu,bila mom menangis,bby menangis n sedih juga dlm perut..kcian..nty effect bby lepas bersalin.pedulikn husband,baik sis balik rumah parents..tenangkn fikiran.

Saya simpati dgn keadaan Puan. Puan kena tenang dlm tempoh kehamilan ni, dan guna perkataan yg baik dan betul bila menjawab pertanyaan suami yg menyakiti hati utk bg dia berfikir. kuatkan semangat ya puan

jangan stress sangat. fahm situasi skrg mudah sensitif. jgn trlalu pendam. luah dgn wsap klu hati rse xtenang

kesiannya.. bincang gan suami elok2.. moga dipermudahkan sis