Kenapa tak faham bini penat

bila lah suami nak faham yang saya letih urus anak dan urus rumah. kami berdua pjj. hujung minggu saya tak kerja saya pulang ke rumah sendiri. Tapi dia asyik mintak mintak mintak. Saya ni penattttttt Nak klimaks pun tak boleh sebab badan penat.. Saya penat urus rumah yang agak dahsyat la keadaan dia, dan urus anak. Saya mandikan anak, susukan anak, basuh botol apa semua saya buat.. kadang nak tidur tak sempat sebab anak tak tidur lama, saya guna time anak tido je la saya buat kerja oun... dia balik kerja, mintak. Saya dah bagi hint saya penat.. badan saya sakit... bukannta nak tolong urut tapi mintak pulak.. urmm kalau tak dapat (kalau saya period) dia main game la sampai lewat malam masa anak dah tido.. kot la nak urut badan bini ke nak tolong basuh apa yg patut ke...... dah cakap pun sama je takde perubahan... nak kata penat kerja bini pun penat kerja.... masing2 penat.. kdg jeles tgk orang lain...suami siapkan segala so wife boleh bersenang lenang nak layan suami....

7 Các câu trả lời

Sbb dye x nmpk awak penat.. sbb pjj kn, dye xde dgn awak.. dye x nmpk rutin hrian awak tu.. jd dye rse awak mcm dye.. blek keje, rehat, main fon, esok smbg peg keje.. pdehal awak da mcm lipas kudung, settle kn anak lps blek keje lps tu weekend blek kt dye.. maybe sis bley amek 1 hri off on weekend.. rlex kt rumah sewa.. recharge your energy. suruh hsband yg dtg kt awak/ jge anak full time plak.. stuju ngn komen kt atas yg mngamuk2 tu.. sbb sye pun byk jgak drama air mte dpn suami.. Alhamdulillah dye paham lps tu.. memg byk mbantu.. lps dye da tlg tu bru dye tw mcm mne pe'el anak sye.. dye jge bru 2 jam da marah2 anak.. baygkn sye yg jge hri2 nie.. the best way is sis kne bg suami rse ape yg sis rse.. klu x, dye x kn sedar..

Saya salah seorang wife yg agak tenang sebab suami banyak bantu buat kerja rumah & jaga anak. Tips nya saya mengamuk hempas barang sampai mintak cerai sebab time tu saya burnout dlm pantang. Siap google borang cerai send kt dia. Sepanjang kahwin saya tak pernah sekali pon tinggi suara kt suami, tu first time dia nampak saya mengamuk. Suami terus taubat sampai anak besar

2mo trước

suami saya kan...pergi keja, balik keja kalau tak mintak bersama dia akan layan tv layan game sampai saya tido sendiri.... time nak mintak kemain mesra lagi... saya tolak kadang sebab badan saya terlalu penat...

kita kalau da penat mmg hilang nafsu kan ..kalau sy mmg sy ngamuk je kalau rse da burn out sgt ..kdg smpai sy ckp mmg dduk kt rumah goyang kaki jee dri pgi smpai mlm...geram tgok kan kdg hahahaha...kdg kita ni nk kene bgitau smua bnde yg kita buat baru dia pham

Mengamuk sis, protest. Bukan nak suruh u jadi isteri derhaka tp kalau dah cakap cara baik pun tak jalan, so kita buat cara kasar. Tu makan dia. Fikir sedap dia je..

2mo trước

Tu lah cakap baik-baik tak jalan. Dah bagitahu elok-elok "Kalau nak saya kangkang, klimaks, sebelum pergi kerja urus rumah dulu.. bukannya tidur bagi bini yang buat kerja..." Dia muncung mulut je la cakap "alah selalu tolak bila ajak bersama"

Apa kata sis pegi healing, tinggal anak2 biar dia urus..

2mo trước

Hahahaha dah try ni. Saja la masuk guardian nak shopping. Baru 10 minit dia call cakap anak nangis. Saya sengaja lambatkan. Biar dia belajar. Hahahahahha

mengamuk je sis depan dia.. bagi dia tahhuu