ibu susuan

hai mummy semua saya nak tanya, saya ada amik anak angkat lelaki, sedangkan anak kandung saya perempuan. boleh ke saya nak jadikan anak angkat saya tu sebagai anak susuan? tpi macam mana pulak cara saya nak susukan? sebab saya susukan anak kandung saya selama 3 bulan saje, pastu susu kering. so skrg kira tkde susu laa. anak saya sekarang umur 18bulan ada sesiapa yg berpengalaman buntu 🥺

9 Các câu trả lời

dekat farmasi ada jual ubat untuk ransang air susu.. sy dlu masa bsalin anak ptma.. air susu x nak kluar.. then cousin sy suggest beli ubat dekat farmasi.. ubat untuk ransang air susu. sambil tu kita kena susukan baby juga biar belum keluar air susu.. untuk tujuan meransang air susu untuk keluar

Kalau nk menyenangkan d kemudian hari..sis kena susukan.klau x jadi batas aurat nanti.sis Cuba dapatkan pendapat doc dgn ambik pil utk kuar kan susu.mcm kwn sy dia dah cuba utk susukan tp susu xdpt kuar mgkin sikit payah sbb dia xpernah ada ank.. skrg dah besar kna jg batas aurat

4mo trước

jumpa la Dr, ada ubatnya keluarkan susu.

Consult with LC, dapatkan nasihat dia ya. Selalu org buat ambil domperidone, dose awk kena tanya pharmacist/LC Sebab awk dh tak menyusu lama. Then pam every 2 hours kerapkan stimulation. Tempoh susu nak ada balik bergantung pada badan lah sis. Tapi dptkan nasihat dulu ya

sis boleh consult dengan lactation counselor untuk usaha rangsang semula penghasilan susu. ada teknik2 dia, dan boleh dibantu dengan pemakanan bahan2 atau ubat yg bantu naikkan hormon penyusuan.

4mo trước

okay sis terima kasih. saya cuba survey survey

sy xtau cmana nk naikkan blk susu yg dah kering. cuma nk bgtw, lps jadikan anak angkat sbg anak susuan, jgn lupa dftr di pejabat pendaftaran ya. 😊

ank angkt umur brapa sis? better jdikan anak susuan untk kemudahan dimasa hadapan. kalau x, nnt anak prmpuan sis kne jaga batas aurat.

4mo trước

blh sis, cuba tnya farmasi ubat tuk hasilkan susu.

anak angkat lelaki tu umur brp?

4mo trước

senang la 5x kenyang baby perut kecik lg. tp nak adakan susu tu take time kena cepat2 buat tindakan. try la kawan2 suggest tu

not sure

mm